Home » Advertorial » Căsuțe de grădină: ce trebuie să știi și ce material să alegi

Căsuțe de grădină: ce trebuie să știi și ce material să alegi

Căsuțe de grădină: ce trebuie să știi și ce material să alegi
Sursa foto: Martin Knize via Unsplash
Publicat: 27.09.2022

O căsuță de grădină este extrem de versatilă. O poți folosi ca magazie de scule pentru a proteja echipamentele și uneltele ca magazie pentru ghivece pentru a planta ghivece și a cultiva semințe sau ca o cameră suplimentară pentru relaxare.

Aceste căsuțe de grădină oferă un spațiu de depozitare excelent pentru obiecte voluminoase, cum ar fi mobilierul de grădină și bicicletele, și pot fi ascunzătoarea hobby-ului tău atunci când nu mai există spațiu în casă.

Dar găsirea unei căsuțe de grădină potrivite pentru nevoile tale poate părea complicată. Ghidul nostru este aici pentru a te ajuta să alegi cea mai bună căsuță de grădină pentru tine și spațiul tău exterior.

1. Dimensiunea – Cât de mare trebuie să fie căsuța de grădină?

Ia în considerare la ce vei folosi căsuța de grădină – pur și simplu pentru depozitare sau ca o cameră cu spațiu pentru mobilă, precum scaun grădină sau o canapea și o masă? Ce vei depozita în ea și este posibil ca acest lucru să se schimbe odată cu creșterea familiei?

2. Baza – Cum îmi pregătesc căsuța de grădină?

Toate căsuțele de grădină trebuie să stea pe o bază fermă și nivelată, de dimensiuni adecvate. Majoritatea comercianților cu amănuntul nu vor oferi o bază, iar aceasta va trebui să fie la locul ei înainte ca șopronul să poată fi instalat. Bazele sunt construite de obicei din beton, dale de pavaj sau suporturi din lemn, iar o bază asamblată corect va prelungi durata de viață a construcției tale.

Atunci când decizi unde să îți construiești baza, asigură-te că ții cont de înălțimea acoperișului – nu vrei să curgă apă într-o grădină vecină dacă căsuța de grădină este prea aproape de un gard de delimitare. De asemenea, ia în considerare o locație care să îți ofere un traseu ușor prin grădină dacă intenționezi să muți obiecte grele în și din căsuța de grădină. Gândește-te la spații care să profite de lumina naturală, de priveliști frumoase sau de apropierea de sursele de electricitate sau de apă, dacă intenționezi să te cablezi sau să instalezi instalațiile sanitare.

Asigură-te că verifici dacă căsuța de grădină este prevăzută cu o podea, deoarece acest lucru nu este oferit de toate companiile.

Se recomandă să construiești o bază care să fie puțin mai mare decât dimensiunile căsuței de grădină.

3. Accesul – Punctele de intrare au acces ușor?

Ia în considerare dimensiunea grădinii tale și orice garduri sau ziduri care se află în apropierea zonei în care vrei să instalezi căsuța de grădină. Gardurile sau pereții apropiați te vor împiedica să poți trata sau vopsi cu ușurință căsuța de grădină.

Materiale pentru căsuțe de grădină:

1. Căsuțe de grădină din lemn

Lemnul este materialul tradițional pentru o căsuță de grădină și de departe cel mai popular. Sunt disponibile multe dimensiuni și stiluri de căsuțe de grădină din lemn, iar acestea pot fi vopsite cu ușurință în culoarea aleasă. Frumusețea naturală și durabilitatea relativă a lemnului îl fac o alegere excelentă pentru construcțiile de grădină.

Șoproanele din lemn necesită un tratament anual cu un conservant adecvat pentru lemn pentru o longevitate maximă.

2. Căsuțe de grădină metalice

Căsuțele de grădină metalice sunt din ce în ce mai populare. Acestea necesită puțină întreținere și oferă un aspect modern, industrial. Căsuțele din oțel galvanizat sunt foarte durabile și rezistente la rugină și putregai. Nu necesită tratare și, de obicei, nu vor avea nevoie să fie vopsite, decât pentru lucrări ocazionale de peticire. Căsuțele de grădină metalice sunt deosebit de sigure și, de obicei, sunt disponibile într-o varietate de culori. Căsuțele metalice mai ieftine tind să vină fără podea, dar se recomandă să verifici înainte de cumpărare.

3. Căsuțe de grădină din plastic

Căsuțele de grădină din plastic sunt ușoare și practic nu necesită întreținere, existând multe modele care dau aspectul lemnului sau al metalului. Acestea nu necesită tratare sau vopsire și, de obicei, sunt complet rezistente la uzură. Căsuțele din plastic nu sunt la fel de comune ca cele din lemn sau metal, dar sunt foarte robuste, rezistente la intemperii și ușor de asamblat.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase