Home » Advertorial » 4 motive să cumperi un parfum de calitate în 2022

4 motive să cumperi un parfum de calitate în 2022

4 motive să cumperi un parfum de calitate în 2022
Publicat: 01.10.2022

Oamenii iubesc foarte mult parfumurile, mai ales calitatea acestora, pentru că acestea le trezesc emoții și adoră să se bucure de lucrurile frumoase din viața lor. Există mute lucruri care se spun despre parfumuri și motive pentru a fi cumpărate. Iată câteva dintre acestea:

1. Obții succes

Un aspect îngrijit și un parfum bun joacă un rol important în obținerea succesului. Mirosul plăcut și eleganța sunt factori cheie pentru impresionarea persoanelor din jur, dar și a oamenilor din mediul de afaceri. Dacă vrei să atragi atenția unei persoane, vii la întâlnire îmbrăcat adecvat și înconjurat de aroma unui parfum special. Mulți bărbați fac asta, ei se folosesc de un parfum scump pentru a obține o favoare sau a impresiona o femeie frumoasă.

Există studii care arată că unele companii folosesc arome de parfum care pot stimula clienții să facă anumite achiziții, sau pot determina angajații să-și optimizeze munca. Se pare că parfumurile au ajuns să fie considerate și instrumente de markenting în ziua de azi.

2. Îți trezește amintiri plăcute

Oamenii asociază parfumurile cu amintirile și chiar le cumpără în funcție de asta. Ei au arome și note preferate și le caută în parfumuri similare, care apar an de an. A-ți aminti de primul tău parfum care te-a făcut să te simți fericit cu ani în urmă, înseamnă să trăiești acea emoție atât de frumoasă iar și iar. Parfumurile pot declanșa amintiri pierdute prin aromele lor speciale și de aceea unele sunt preferate atât de mult de oameni.

Un parfum poate avea și capacitatea de a te duce cu gândul în locuri îndepărtate. Mulți oameni își amintesc de vacanțe frumoase din alte țări ale lumii, atunci când miros anumite parfumuri, care prin aromele lor caracteristice le-au făcut acele călătorii și mai plăcute.

De exemplu, aromele acvatice pot trezi amintiri despre vacanțele la mare, de experiențele trăite pe litoral. Unii oameni care au făcut și călătorii în locuri mai îndepărtate, cum ar fi pe o plajă tropicală, probabil vor avea amintiri frumoase când vor mirosi un parfum fantastic cu arome dulci, bogate, de patchuli, ambră, portocale, cocos, etc.

3. Te simți mai relaxat și ai un somn mai bun

Există arome care oferă o senzație relaxantă și de somn. Dintre acestea se remarcă următoarele:

  • Lavanda se folosește în parfumuri și are capacitatea de a promova un somn liniștit; lavanda reduce anxietatea, depresia și îmbunătățește calitatea somnului
  • Aroma de neroli în combinație cu miere și portocale ajută în eliminarea stresului, a nervozității, relaxează și normalizează tensiunea arterială
  • Lemnul de santal este folosit în medicina Ayurvedică pentru ameliorarea unor probleme psihice, cum sunt hipertensiunea arterială, anxietatea, insomnia
  • Trandafirul este relaxant și elimină stresul, mirosul său este indicat înainte de somn
  • Aroma de Ylang-Ylang este renumită pentru efectul ei în calmarea stărilor de anxietate, stres și tulburări ale somnului.

4. Faci o surpriză plăcută

Dacă vrei să faci un cadou wow, alege un parfum care să fie de calitate înaltă. Prin acest gest de  afecțiune poți impresiona orice persoană  din viața ta – iubită, soră, frate, mamă, etc. Parfumul este un cadou deosebit mai ales dacă are arome excepționale. Simțul mirosului este legat de emoții, instinct și de aceea parfumul oferit în dar poate oferi un amalgam de senzații puternice ce nu pot fi uitate imediat. Parfumurile sunt interceptate prin simțul mirosului, apoi ajung într-o zonă a creierului ce este responsabilă de memorie.

Există multe parfumuri de brand care pot reprezenta cadouri relevante pentru oamenii de toate vârstele. Poți găsi o gamă variată de parfumuri ieftine în magazinele online, care sunt la promoție și pot avea prețuri convenabile.

Un parfum poate fi și un cadou perfect pentru Crăciun, pe care îl poți cumpăra din timp. Spunem asta pentru că este un cadou ce va fi întotdeauna apreciat, în orice ocazie. Cu el nu vei da greș niciodată, atunci când vrei să faci o surpriză frumoasă unui om drag.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase