Home » Advertorial » Descoperă de la specialiști ce este termoșemineul, cum funcționează și mai ales, cum se montează corect!

Descoperă de la specialiști ce este termoșemineul, cum funcționează și mai ales, cum se montează corect!

Descoperă de la specialiști ce este termoșemineul, cum funcționează și mai ales, cum se montează corect!
Publicat: 05.09.2022

Dacă locuiești la casă și ți-ai dorit dintotdeauna să-ți petreci iarna la gura unui șemineu, specialiștii din Sibiu ne vin în ajutor cu o serie de informații și recomandări utile.

Piața acestor sisteme de încălzire s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, astfel că poți alege dintr-o gamă variată de modele, la prețuri accesibile. Însă, pentru a beneficia de confortul termic oferit de un termosemineu pe lemne este important să colaborezi cu un producător consacrat. Acesta îți poate personaliza șemineul în funcție de necesități și se poate ocupa de tot ceea ce înseamnă montaj și întreținere.

Cele mai noi modele de șeminee tip centrală  sunt atât de performante, încât au capacitatea de a suplini necesarul de căldură pentru mai multe camere din locuință, nu doar pentru încăperea unde urmează să fie montate.

Indiferent de numărul de încăperi, șemineul poate fi proiectat astfel încât să încălzească uniform întreaga locuință. Pentru a răspândi căldura generată de șemineu, ai nevoie de un sistem de ventilație a aerului cald suficient de puternic pentru suprafața casei tale.

La șemineul clasic aerul cald este distribuit printr-un sistem format din burlane flexibile. Acestea sunt fabricate din aluminiu și rezistă temperaturilor înalte în condiții de siguranță. În schimb, la termoșemineu se monteaza calorifere iar transferul agentului termic se face prin conducte.

Pe lângă încălzirea locuinței, termoșemineul poate fi utilizat de asemenea pentru necesarul de apă caldă. Ai la dispoziție focare ce pot fi racordate la sistemul de încălzire pentru a încălzi apa menajeră pe toată perioada rece din an. În acest caz, vei avea nevoie de câteva componente suplimentare, printre care o pompă, filtre speciale, dar și accesorii responsabile de siguranța și controlul sistemului.

Pentru o funcționare optimă, este obligatorie respectarea proiectului întocmit de către specialiști și a legislației în vigoare. Însă de toate aceste aspecte se ocupă personalul firmei la care apelezi, astfel că nu ai motive de îngrijorare.

O altă componentă esențială este coșul de fum. Acesta evacuează noxele generate de arderea combustibilului și trebuie instalat de către un specialist cu experiență. De asemenea, se va alege un diametru corespunzător și o înălțime adecvată pentru o ventilație în parametri optimi. În cazul în care se improvizează racordarea  sau se utilizează materiale nepotrivite, focarul nu va oferi randament maxim. În plus, există riscul de incendiu, ceea ce îți poate pune în pericol familia și casa.

Dacă vrei să pornești construcția unui termoșemineu, trebuie să știi că focarul este prima componentă la care trebuie să te gândești. Specializați în soluții de încălzire, meșterii din Sibiu te vor ajuta să alegi produsul de care ai nevoie ținând cont de puterea focarului, vechimea locuinței și materialele folosite la construcția acesteia, eficiența energetică etc.

Nu uita să iei în considerare și cantitatea de apă pe care dorești să o încălzești. Astfel, puterea șemineului va fi aleasă ținând cont atât de încălzirea apei, cât și de încălzirea aerului din locuință.

Așadar, pentru a beneficia de toate avantajele unui termoșemineu îți recomandăm să ceri ajutorul unei firme specializate. Aceasta se va ocupa de selecția principalelor componente, dar și de montajul acestora. Specialistii sibieni în șeminee sunt o firmă 100% românească, licențiată în montarea și livrarea unei întregi game de șeminee tradiționale, șeminee pe peleți, modele de semineu electric, termoșeminee, coșuri de fum și sobe pe lemne.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase