Home » Advertorial » (P) Legenda mâinii Dead Man’s în poker

(P) Legenda mâinii Dead Man’s în poker

(P) Legenda mâinii Dead Man’s în poker
Sursa foto: Flickr
Publicat: 17.11.2022

Sunt multe denumiri care mai de care mai interesante în jocul de poker, iar Mâna Mortului are o istorie aparte. Este vorba despre mâna pe care o avea „Wild Bill” Hickok, om al legii din Vestul Sălbatic, în momentul în care a fost împușcat mortal la masa de poker.

Mâna Mortului la poker este formată dintr-o pereche AA și una 88. A primit această denumire după o întâmplare petrecută în Vestul Sălbatic, cu mult timp în urmă și este una dintre cele mai cunoscute legende din istoria acestui fascinant joc de cărți.

„Wild Bill” Hickok s-a născut în Illinois, în 1837, și, pe lângă faptul că era un pistolar de excepție, avea abilități foarte bune și în jocul de poker, reușind mai mereu să-și rotunjească veniturile la partidele organizate în diverse saloane din Old West. Descoperă cele mai bune strategii poker pe blogul 888poker!

Wild Bill a fost împușcat chiar la masa de poker

Ulterior el s-a mutat în Black Hills, în Dakota, iar pe 2 august 1876 a jucat Five Card Stud poker (varianta cu 5 cărți a pokerului) la Nuttal and Mann’s Saloon. În timp ce Hickok era atent la jocul de poker, în salon și-a făcut apariția un jucător pe nume Jack McCall.

McCall s-a îndreptat direct către bar, în spatele lui Bill, fără ca acesta să-l observe, a scos pistolul din toc și l-a împușcat pe Hickok în ceafă, provocându-i moartea acestuia, la vârsta de 39 de ani. Conform legendei, Hichkok avea în mână doi ași negri și doi optari de aceeași culoare – o mână de poker foarte bună în varianta 5 Card Stud.

Fiind un om al legii – expus în permanență pericolelor – Hickok obișnuia să stea mereu cu spatele la perete, în așa fel încât să poată observa tot ce petrece în salon și pentru a nu avea surprize neplăcute. Totuși, în acea zi nefastă, toate locurile cu spatele la zid erau ocupate, astfel că Hickok s-a așezat cu spatele către local. A fost de-ajuns pentru ca McCall să-l poată surprinde.

Motivul crimei

Motivul crimei nu este cunoscut nici până astăzi, însă au existat numeroase teorii. Cea mai cunoscută spune că Hickok îi interzisese lui McCall să mai joace poker până când nu își plătea datoriile pe care le acumulase. De asemenea, o altă teorie susține că printre victimele lui Hickok s-a aflat în trecut și fratele lui McCall și aceasta a fost o răzbunare.

În cele din urmă, un juriu format din mineri l-a achitat pe McCall în primă fază, dar ulterior guvernul federal l-a găsit vinovat de crimă, iar acesta a fost spânzurat la data de 1 martie 1877.

Wild Bill Hickok, un pistolar cunoscut din acele vremuri

Wild Bill Hickok este unul dintre cele mai cunoscute personaje din Vestul Sălbatic. Dincolo de rolul său de om al legii, el a mai fost și vânător, spion, soldat, cercetaș militar și trăgător de elită.

Sursa foto: Wikipedia

„Fie că este pe jos, fie călare, el a fost unul dintre cei mai impunători bărbați pe care i-am văzut vreodată. Îndemânarea să în folosirea puștii și a pistolului era incredibilă”, a spus generalul George Custer despre Hickok.

Mai mult, el intrat în cultura pop americană, iar Wild Bill s-a remarcat ca fiind un șerif ce putea să domine mesele de poker ale acelor vremuri, având abilități peste medie. De altfel, în anii ’50 cei de la Avon Periodicals au publicat și o serie de cărți de benzi desenate cu Hickok, în care au fost redate isprăvile acestuia din Vestul Sălbatic.

Iar despre el s-a făcut inclusiv un serial TV, care a avut șapte sezoane și a fost difuzat în anii ’50. Acesta s-a numit The Adventures of Wild Bill Hickok, iar în rolul principal a fost Guy Madison. În plus, despre viața sa a fost realizat și un serial radio, iar intre 1989 și 1992 a mai avut loc o altă ecranizare, numită The Young Riders.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuți oameni din Vestul Sălbatic, Hickok a fost prezent și în numeroase filme, rolul său fiind interpretat de actori precum Gary Cooper, Ray Rogers, Robert Culp, Charles Bronson, Jeff Bridges, Sam Elliot și nu numai.

Povestea lui Hickok a fost redată și într-unul dintre cele mai populare seriale din ultimii ani, Deadwood – realizat de HBO.

În serial acțiunea se petrece în Black Hills, iar rolul lui Hickok este interpretat de Keith Carradine. Jocurile de noroc și pokerul joacă un rol esențial în acest serial, iar sezonul inaugural a conținut și detalii fictive din viața lui Hickok. Mai mult, uciderea sa la masa de poker reprezintă intriga cheie din primul sezon al serialului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase