Home » Advertorial » Tipuri de căști și cum să le alegi pe cele potrivite

Tipuri de căști și cum să le alegi pe cele potrivite

Tipuri de căști și cum să le alegi pe cele potrivite
Publicat: 22.11.2022

Căștile au devenit gadgeturile de care tot mai multe persoane nu se pot lipsi în viața de zi cu zi. Fie că sunt purtate în tren sau în avion, fie acasă, la sală sau la muncă, o pereche de căști bune poate influența calitatea vieții. Opțiunile atunci când ești în căutarea unei perechi de căști sunt nenumărate, iar în afară de buget mai există multe alte criterii pe care ar trebui să le urmărești.

De ce lucruri să ții cont atunci când cumperi o pereche de căști?

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl urmărești la o pereche de căști este calitatea audio pe care acestea o au. Chiar dacă ești mai sensibil sau nu la notele mai subtile, calitatea audio pe care căștile o redau este foarte importantă așa că urmărește cu atenție basul și claritatea redării. Un alt factor important este conectivitatea, iar decizia ține de preferința personală și de stilul de viață dacă alegi o pereche de căști cu fir sau wireless.

Dacă nu vrei să te încurci în cabluri și ai disponibilitatea de a lăsa căștile la încărcat atunci poți opta pentru o pereche wireless, dacă ai nevoie de căști pe toată durata zilei și nu ai la îndemână o priză pentru a le încărca ar fi mai bine să alegi o pereche cu fir. Greutatea și depozitarea ușoară sunt alți factori la care ar trebui să fii atent atunci când achiziționezi o nouă pereche de casti dar și confortul pe care îl oferă în timpul purtării.

Ce tipuri de căști există?

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, pe piață au apărut o mare varietate de modele și designuri de căști, cu diferite caracteristici și performanțe. Cele mai cunoscute patru tipuri de căști din care poți alege sunt over-ear, on-ear, in-ear și căști clasice.

Căștile  over-ear și on-ear sunt asemănătoare, singura diferență fiind că cele over-ear sunt suficient de mari încât să acopere complet urechile, în timp ce căștile on-ear au dimensiunea cupelor mai redusă și pot fi mai inconfortabile dacă dorești să le porți toată ziua.

Căștile de tip in-ear sunt preferate de foarte mulți oameni pentru că sunt mici, oferă o izolare fonică foarte bună, nu au fir și de obicei sunt rezistente la apă și transpirație, ceea ce le face perfecte pentru mers la sală.

Căștile over-ear vs. căștile on-ear

Căștile over-ear și on-ear se aseamănă foarte mult în ceea ce privește calitatea audio pe care o redau, din acest punct de vedere nu există diferențe semnificative între cele două tipuri de căști. Diferențele apar în general la confort, portabilitate, izolare fonică și scopul pentru care au fost create.

Deoarece căștile on-ear nu acoperă toată urechea, purtarea lor pentru o perioadă mai lungă de timp poate deveni incomodă, în timp ce căștile over-ear nu prezintă acest dezavantaj. Din punct de vedere al portabilității, căștile on-ear sunt superioare față de cele over-ear pentru că vin de obicei cu un design pliabil și cu dimensiuni mai reduse.

Izolarea fonică este mai bună în cazul căștilor over-ear pentru că ele nu lasă sunetul să iasă în exterior, astfel tu nu vei deranja alți oameni și nici nu vei fi deranjat de sunetele din jur, iar dacă te gândești la scop, căștile on-ear sunt mai bune pentru sală deoarece sunt mai rezistente la apă decât cele over-ear.

Căștile au devenit indispensabile, iar atunci când vrei să achiziționezi o nouă pereche trebuie să acorzi o mare importanță calității audio, conectivității dar și portabilității acestora. Dacă ești indecis cu privire la tipul de căști pe care ar trebui să îl achiziționezi ar fi bine să te informezi înainte cu privire la avantajele și dezavantajele fiecărui tip.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase