Home » Advertorial » Cum alegi cămăși bărbați bune și cum le potrivești cu un pulover

Cum alegi cămăși bărbați bune și cum le potrivești cu un pulover

Cum alegi cămăși bărbați bune și cum le potrivești cu un pulover
Credit foto: Brooke Cagle via Unsplash
Publicat: 12.12.2022

Cămășile sunt foarte importante pentru stilul unui bărbat. Sunt un pilon al look-ului lui. Cămașa are, spre deosebire de tricou, un aspect mult mai practic. Nu este un articol de îmbrăcăminte fix. Încheiată, descheiată sau cu mânecile suflecate, orice cămăși bărbați se adaptează. Mai mult ca oricând, este încă o piesă cheie a garderobei masculine, un element esențial care trebuie ales cu grijă! Iată cum să alegeți cele mai bune cămăși bărbați și cu să le potriviți cu un pulover bărbați.

Gulerul

Primul lucru la care trebuie să te uiți este gulerul. Există o multitudine de gulere (englezesc, italian, club, american etc.), dar este dificil să le clasificăm, deoarece același guler poate fi numit în mod diferit în funcție de magazin, de croitor sau de epocă! Nu fiți surprins dacă veți găsi mai puțin clasicele gulere „club button down”, „semi-cutaway” sau „far-cutaway”.

Mânecile

Pasul următor, croiala este în centrul atenției. În general, cusătura mânecii (dedesubt, de-a lungul brațului) este aliniată cu cusătura care unește spatele și partea din față a cămășii (pe o parte). Această aliniere se face din motive de simplitate a construcției. Cu toate acestea, unii croitori au observat că o croială a cărei cusătura ar fi deplasată în față ar evita suprapunerea prea multor straturi de țesătură și ar îmbunătăți ușurința și călcatul. Acesta este motivul pentru care veți găsi acest tip de cusătură decalată pe unele cămăși bărbați personalizate de înaltă calitate. Cu toate acestea, nu vă așteptați să găsiți o croială schimbată pe camasi barbati gata de purtare, este un detaliu mult prea tehnic.

Alinierea modelului

Umărul este o zonă în care trebuie să verifici cu atenție alinierea dungilor și trama țesăturii: o cămașă făcută cu grijă este în primul rând o țesătură aleasă cu grijă. Dar o țesătură este, de asemenea, o țesătură și, uneori, modele. Puteți recunoaște o cămașă de calitate după modul în care aceste modele – în principal dungile (dreapta) sau trama (stânga) – sunt aliniate între diferitele bucăți de țesătură.

Nasturi potriviți

Nasturi, butoniere și așa mai departe, aceste mici detalii sunt cruciale în alegerea unor cămăși bărbați. Pentru că nu are niciun rost să ai o țesătură frumoasă dacă butonierele se sfărâmă și nasturii se opacizează, se rup sau se desprind.

Țesătura

O cămașă este formată în principal din țesătură, câteva grame de ață și nasturi. În cele mai multe cazuri, cămășile sunt confecționate din bumbac, dar există și cămăși din in, din amestecuri sintetice de bumbac sau chiar din mătase. Atunci când alegeți o țesătură pentru cămăși, trebuie să verificați două lucruri: calitatea firului și grosimea țesăturii. Ca și în cazul blugilor, calitatea țesăturii depinde de calitatea firelor. În cazul unei cămăși din bumbac, cel mai bun fir se numește bumbac cu două straturi. Acest fir este fabricat din fibre lungi de bumbac care sunt filate într-un fir fin, care este apoi unit cu un al doilea fir identic pentru a obține un fir „dublu”.

Cum potrivești cămăși bărbați cu un pulover bărbați

Încearcă să asortezi un pulover bărbați cu nasturi cu o cămașă, dacă vrei să ai un look elegant și îngrijit. Joacă cartea pantofilor clasici și completează acest ansamblu cu o pereche de pantofi richelieu din piele maro.

Asortați un pulover bărbați cu o cămașă pentru o băutură după serviciu. Vreți să nu vă încalțați prea mult? Completează acest ansamblu cu o pereche de pantofi sport joși din piele maro pentru zi.

Gândește-te să asortezi un pulover cu nasturi cu o cămașă pentru birou. Luați în considerare asocierea unui pulover cu o cămașă, dacă doriți să obțineți un look elegant și îngrijit. Adăugați o notă de eleganță ținutei dvs. cu o pereche de pantofi brogue din piele întoarsă de căprioară bleumarin.

De asemenea, puteți asorta cămăși bărbați cu un pulover pentru a completa un look elegant, dar nu exagerat. Tot ce trebuie să faci este să alegi o pereche de pantofi derby din piele de căprioară maro pentru a-ți etala măiestria sartorială.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase