Home » Advertorial » Merită să-ți cumperi un telefon recondiționat în 2023?

Merită să-ți cumperi un telefon recondiționat în 2023?

Merită să-ți cumperi un telefon recondiționat în 2023?
Publicat: 22.12.2022

În zilele noastre, prețul unui telefon de top nou depășește deseori 1.000 de euro.

Dar nu e cazul ca această informație să te țină departe de tehnologie, pentru că alternativa este una cât se poate de „sănătoasă” pentru buzunarul tău. În căutarea unor telefoane ieftine, s-ar putea să fii tentat să te orientezi doar către modelele de clasă medie.

Însă vestea bună pe care avem să ți-o dăm astăzi este că nu mai e nevoie să renunți la specificațiile premium, pentru că ai la îndemână smartphone-urile recondiționate, care costă mult mai puțin decât cele noi, dar păstrează funcțiile de top. Și nu va trebui să cheltuiești mai mult de 1.000 lei, în cazul unui iPhone 8, de exemplu*.

În plus, pe lângă economia generoasă pe care o poți face dacă apelezi la telefoanele verificate și recondiționate în service-uri autorizate, achiziția ta va fi benefică și pentru mediu. Spunem asta pentru că un smartphone care se încadrează în această categorie este, practic, readus la viață. Ceea ce înseamnă că nu mai ajunge uitat printr-un sertar sau, mai rău, la groapa de gunoi. Și nu doar că vei întări rândurile celor care vor să reducă deșeurile electronice, ci și pe cele ale persoanelor care cred că nu consumerismul este soluția, ci recondiționarea dispozitivelor, deci reintroducerea lor pe piață, care duce automat la diminuarea producției.

Dacă tot ce ai citit până acum sună grozav pentru tine, iată cum alegi corect un telefon recondiționat în 2023, fără riscuri și cu aceleași beneficii ca cele pe care le primești atunci când cumperi un device nou.

Află ce cumperi

Nu toate service-urile care recondiționează telefoane definesc corect această categorie de produse. Atunci când cumperi un telefon recondiționat apelezi la un dispozitiv pe care cineva, înaintea ta, l-a folosit timp de un an, doi sau mai mulți. Smartphone-ul ajunge, astfel, să fie revândut, însă nu înainte de a trece printr-o serie de teste exigente.

Asta dacă firma de la care îl cumperi este una pe care te poți baza. În caz contrar sau atunci când alegi să-l achiziționezi de pe platforme care conțin anunțuri pentru o gamă mai largă de produse, riști să dai banii pe un produs neverificat, care poate veni la pachet cu o serie de probleme tehnice.

Asigură-te că ești protejat

Evită produsele recondiționate care vin fără garanție. Un telefon recondiționat în care poți avea încredere că te va servi pentru următorii doi-trei ani vine cu o certificare, ceea ce înseamnă că a fost inspectat atent de către specialiști. Aceștia vor garanta că dispozitivul va funcționa impecabil.

Reține faptul că nu toți vânzătorii de smartphone-uri care nu mai sunt noi respectă același nivel al calității, așa că cel mai bine ar fi să apelezi doar la companiile care îți pot oferi o garanție, un drept de retur generos, precum și o explicație a procesului de recondiționare prin care trec telefoanele.

Vezi ce spun alți cumpărători

De asemenea, caută recenzii ale clienților care au apelat la acest tip de produse. Le poți găsi fie pe paginile de social media ale comercianților de telefoane recondiționate, fie pe site-urile acestora. Dacă vreuna dintre aceste platforme lipsește, situația ar trebui să îți ridice semne de întrebare.

Ghidează-te după aceste sugestii atunci când cauți să cumperi un telefon performant, dar mai ieftin, de care să te bucuri ani la rândul. În acest fel, te asiguri că investiția ta va fi una sigură și că vei fi acoperit în orice moment, dacă pur și simplu te răzgândești sau dacă nu ești mulțumit de produs.

___

*preț valabil la momentul scrierii acestui material.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase