Home » Advertorial » Nouă tipuri de cămăși pe care orice bărbat ar trebui să le aibă în garderobă

Nouă tipuri de cămăși pe care orice bărbat ar trebui să le aibă în garderobă

Publicat: 21.02.2023
Nouă tipuri de cămăși pe care orice bărbat ar trebui să le aibă în garderobă
Credit foto: Nimble Made via Unsplash

De la cămașa albă ultra clasică, pe care să o porți la serviciu sau să o asortezi cu blugi (pentru un look mai puțin formal), până la cămașa de in, mai estivală, iată care sunt cele nouă tipuri de cămăși bărbați pe care credem că ar trebui să le ai în garderoba ta (nimic nu te împiedică să ai și altele, dar deja e bine să începi cu acestea).

1. O cămașă cu dungi

Fie că mergi la un grătar în weekend sau participi la o întâlnire la birou în timpul săptămânii, dungile verticale sunt un model universal pentru cămăși bărbați. Distrează-te cu multitudinea de culori și lățimi de dungi disponibile pentru a da viață garderobei tale!

2. O cămașă simplă

Chiar dacă urăști să porți cămașă, va trebui întotdeauna să porți una pentru un eveniment cheie: interviu de angajare, nuntă… Trucul? Dacă nu te pricepi la călcat, alege cămăși bărbați oxford din bumbac: sunt mult mai ușor de călcat!

3. O cămașă în carouri

Clasicul suprem, cămașa în carouri este un articol must-have pe care trebuie să-l îmbraci imediat ce temperaturile scad în mijlocul sezonului (mai ales dacă este din flanelă). Nu-ți face griji dacă vrei să arăți ca un tăietor de lemne, totul depinde de restul ținutei tale.

4. O cămașă de in

Inul este materialul preferat pentru sezonul de vară, permițându-ți să îți păstrezi cămașa chiar și pe timp de caniculă. Acest material natural și respirabil poate fi purtat atât în oraș, cât și la mare.

5. O cămașă din denim

Cămașa din denim este ușor de purtat și se potrivește cu orice. Pentru o schimbare de ritm, te poți distra purtând-o deschisă peste un tricou, ca pe o jachetă. O piesă esențială în garderobă, care poate fi purtată și ca un total look cu blugi din denim. Dacă ar trebui să păstrezi o singură cămașă casual, aceasta ar fi aleasa!

6. O cămașă de catifea

O piesă casual șic prin excelență, cămașa din catifea este o piesă esențială primăvara (și toamna). Ce ai de câștigat? Purtată închisă pe piele sau în varianta supradimensionată, deschisă pe un tricou alb (ca un overshirt), oferă un strat suplimentar de căldură într-o clipită, astfel încât nu trebuie să îți pui un pulover.

7. O cămașă cu guler de ofițer

Este posibil să te îmbraci casual fără a fi nevoie să porți un tricou. Cămașa cu guler de ofițer (purtată mai ales vara) transformă cu ușurință o ținută chic într-o siluetă ceva mai casual. Avantajul său? Gulerul de ofițer se potrivește tuturor formelor de față, deoarece prin definiție nu are guler!

8. O cămașă imprimată

Odată cu sosirea primăverii, poți face orice dorești pentru a adăuga puțină viață și distracție garderobei tale. Este exact ceea ce poate face o cămașă cu un imprimeu fantezist. Se combină și se asortează cu elementele esențiale: blugi, chino bej, pantaloni albi…

9. Cămașa din denim

Denimul albastru este acum un clasic în garderoba bărbaților. Cu grosimea sa tipică și textura sa mată, denimul devine din ce în ce mai potrivit pentru croieli ajustate sau chiar subțiri, pentru o notă elegantă și masculină.

Încearcă să porți denim foarte ușor (aceeași greutate ca o cămașă clasică), cu cravate și costume. Se fac niște ținute foarte frumoase!

Câte cămăși ar trebui să fie în garderoba unui bărbat?

Mai întâi și mai întâi de toate, trebuie să stabilești cât de des porți haine mai elegante sau profesionale. Abia după asta poți răspunde la întrebarea „câte cămăși bărbați ar trebui să am în garderobă”.

Orice bărbat ar trebui să aibă cel puțin 1-2 cămăși, deoarece nu știi ce-ți va oferi viața și ce ocazii speciale pot apărea. Cu toate acestea, bărbații care poartă zilnic cămăși bărbați și cravate vor dori, în general, cel puțin 5-7 cămăși în garderoba lor pentru a se asigura că au o cămașă curată în fiecare zi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase