Home » Advertorial » Descoperă soba și șemineul perfect pentru a te adăposti de frigul zilelor reci

Descoperă soba și șemineul perfect pentru a te adăposti de frigul zilelor reci

Descoperă soba și șemineul perfect pentru a te adăposti de frigul zilelor reci
Publicat: 13.03.2023

Când zilele devin tot mai reci, avem o singură soluție – să ne refugiem în căldura caselor noastre! Și ce poate fi mai confortabil decât noile modele de sobe și șeminee în care lemnele ard pe foc, înlocuind frigul cu confortul termic premium. În acest sens, meșterii sibieni recunoscuți pentru experiența lor de peste două decenii în comercializarea și montajul profesional de soluții alternative de încălzire, ne propun o gamă completă de dispozitive pentru fiecare casă în parte.

Satisfacția ta va fi împlinită când vei descoperi cât de ușor îți poate schimba un asemenea dispozitiv termic, aspectul general al căminului tău, reușind să înnobileze spațiile ample din locuință. Un living încăpător se va transforma sub ochii tăi într-un refugiu cu încărcătură magică, romantică sau de familie, în funcție de profilul și preferințele tale personale.

Din gama disponibilă în stocul propriu al meșterilor sibieni, ne-au captat curiozitatea câteva propuneri și stiluri de șeminee care, sperăm noi, să vă inspire dacă sunteți interesați de achiziția unei astfel de soluții inedite de încălzire.

1. Șeminee cu televizor integrat în construcție

Noile modele de șeminee îți permit montajul pe același perete cu televizorul, oferindu-ți o soluție confortabilă și eficientă din punct de vedere al spațiului economisit. Locul destinat televizorului va putea fi integrat direct în ansamblul structural al șemineului cu respectarea unor anumiți parametri tehnici. În spațiile mici, televizorul poate fi amplasat deasupra șemineului iar în camerele generoase, aceste două elemente importante se pot așeza pe orizontală.

2. Șeminee cu bibliotecă în living

Pentru o persoană pasionată de cărți, perspectiva unei seri de iarnă petrecute citind o carte la gura unui șemineu călduros este idilică. Aceste tipuri de șemineu devin și o veritabilă bibliotecă din care îți poți alege să citești după bunul tău plac, romanul preferat, în timp ce așezi lemnele pe foc și te bucuri de confortul maxim. Senzația va fi amplificată de jocul flăcărilor care îți vor învălui living-ul într-o atmosfera de intimitate ce te va purta parcă, în lumea eroilor romanelor tale preferate.

3. Șeminee în livinguri moderne open-space

Imaginează-ți o cină alături de persoanele dragi ție în feerica atmosferă creată de arderea focului într-un șemineu pe lemne alb. Livingurile open-space oferă avantajul de a avea șemineul în camera de zi, dar și în zona de luat masa. Creându-se un spațiu generos, în aceste livinguri moderne se pot folosi modele de focare cu deschidere largă.

4. Șeminee moderne cu sticlă pe colț

Optarea pentru un astfel de model îți va oferi mai multă vizibilitate asupra imaginii cu focul care arde, grație a două laturi din sticlă, ideale pentru construcțiile pe colț. Iar dacă îți faci griji cu privire la aspectul inestetic legat de afumarea sticlei, o faci degeaba. Majoritatea focarelor acestor șeminee, sunt căptușite cu șamotă – un material special ce determină autocurățarea sticlei prin temperaturile foarte ridicate din interior.

5. Construcții de șeminee de dimensiuni mari pentru livinguri moderne

Dacă spațiul de care dispui îți permite, cu siguranță că un șemineu impunător este alegerea ideală pentru a ademeni familia în sesiuni de socializare și bună dispoziție, dar și de a atrage toate privirile și admirația musafirilor tăi. Într-un living încăpător și modern, acesta poate căpăta dimensiuni generoase, în ton cu amenajarea interioară, devenind natural piesa de rezistență a căminului tău.

Dar surprizele nu se opresc aici! Oferta meșterilor sibieni cuprinde modele potrivite pentru toate stilurile și buzunarele, începând de la încălzitoare de terasă cu GPL, focare clasice de șeminee pe lemne, termosobe pe peleți, coșuri profesionale de fum din material ceramic sau inox, modele ieftine de șemineu electric de perete pentru apartament și până la șeminee moderne cu finisaj minimalist și sticlă generoasă cu montaj pe colț.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase