Home » Advertorial » Cele mai folositoare accesorii și periferice pentru laptop

Cele mai folositoare accesorii și periferice pentru laptop

Cele mai folositoare accesorii și periferice pentru laptop
Sursa foto: Bryan Natanael via Unsplash
Publicat: 24.03.2023

Dacă ești la prima achiziționare a unui laptop, cumpărăturile nu s-au terminat. Ai nevoie și de accesorii care facilitează funcționarea în parametrii normali a dispozitivului în anumite condiții și de accesorii care îți fac ție utilizarea mai ușoară.

Cel mai mare avantaj al unui laptop este faptul că îți permite să îl iei oriunde cu tine. Totuși, acest fapt poate fi și un dezavantaj. Dacă vrei să lucrezi pe laptop la fel cum o faci de acasă, ai nevoie să iei toate perifericele cu tine. Un exemplu bun pentru asta este mouse-ul. Este de foarte mare ajutor pentru a-ți spori eficiența, însă dacă nu ai unul cu conexiune bluetooth, va fi o bătaie de cap să îl cari după tine.

Pentru a-ți face experiența cu folosirea laptopului mai ușoară, în acest articol vei citi despre cele mai folositoare periferice și accesorii pe care le poți folosi acasă, dar le poți lua și cu tine, oriunde mergi. Pe lângă exemple, vei citi și o explicație pentru care dispozitivele din această listă îți pot face viața mai ușoară.

1. Cooler laptop

De multe ori laptopul este supus unei folosiri intense, iar temperatura internă crește. Majoritatea computerelor sunt dotate cu coolere incorporate, însă sunt momente în care acestea nu fac față. În special atunci când laptopul este puțin mai vechi, iar pasta de răcire nu își mai face efectul. Folosirea laptopului la temperaturi mari duce la scurtarea vieții componentelor. Pentru aceste momente ai nevoie de un cooler laptop.

Principiul din spatele acestui accesoriu este simplu. Un cooler pentru laptop este un suport metalic, în care sunt așezate 2 sau mai multe coolere pentru a ventila aer înspre partea superioară a suportului în momentul în care laptopul este așezat pe suprafață. Această ventilație ajută circulația aerului și răcește sistemul, prin urmare laptopul poate funcționa perfect și în timpul unor sesiuni intense. Este recomandat să deții un cooler laptop de la început,pentru că e în interesul tău să ai un sistem aerisit și bine ventilat. Anumite modele au și niște picioare pliabile cu care poți seta înălțimea la care vrei să lucrezi.

Majoritatea consumatorilor folosește cooler pentru laptopurile dedicate jocurilor video sau când sistemul are deja mai mult de 2 ani vechime. Coolerul este o variantă care asigură o durată de viață mai lungă dispozitivului tău.

2. Husă laptop

Pentru a putea căra laptopul cu tine oriunde, ai nevoie de un loc sigur unde să fie protejat de zgârieturi, frig, vânt și de diferite impacturi provocate în timpul călătoriei. În funcție de nevoile tale, trebuie să îți cauți o husă pentru deplasările cu laptopul. Majoritatea huselor sunt confecționate din material textil și se închid cu un fermoar. Pentru a face transportul mai ușor husele au toarte. De asemenea, husele sunt dotate cu buzunare și locuri de depozitare pentru caiete, pixuri sau diferite ustensile de care ai putea avea nevoie la muncă. Dezavantajul lor este spațiul limitat pe care îl oferă. Dacă ai de gând să cari periferice vei avea nevoie de un ghiozdan.

3. Mouse și tastatură

Mouse-ul este o necesitate pentru a putea opera pe laptop cât mai ușor cu putință. Pad-ul pe care laptopul îl oferă este destul de mic și se folosește mai greu când trebuie să traversezi spații mari cu cursorul sau când trebuie să schimbi continuu ferestre ale browser-ului. De asemenea, acel pad poate fi un ghimpe în coastă pentru persoanele cu degete mari. Cu un mouse poți să traversezi ecranul mult mai ușor, în timp mult mai scurt. Este ușor de folosit, iar fiecare persoană poate opta pentru un dispozitiv mai mare sau mai mic, în funcție de configurația mâinii.

De asemenea, pentru unele persoane este foarte incomodă folosirea tastaturii laptopului. Pentru această problemă, ai nevoie de o tastatură wireless. Una cu fir nu s-ar potrivit unui laptop, pentru că de obicei firul este lung și te încurcă, atât la transport cât și la plasarea pe birou. Cu tastatura fără fir ai nevoie doar de baterii, fără să te îngrijorezi de locul pe care îl va ocupa.

4. Folie protectoare pentru tastatură

În cazul în care alegi să folosești tastatura laptopului, trebuie să te asiguri că aceasta va avea o viață lungă și că nu vei avea probleme din cauza infiltrațiilor. Praful și în general mizeria de dimensiuni mici intră cu ușurință între taste și face ca apăsarea lor să fie mai greu de efectuat cu timpul. Pentru a prelungi viața tastaturii și pentru a tasta fără probleme, cel mai bine este să aplici o folie protectoare. Practic e un strat care vine peste taste și are exact forma acestora, așadar nu incomodează tastarea.

Acestea sunt accesoriile și perifericele pe care trebuie să le achiziționezi pentru utilizarea facilă sau protejarea laptopului. Cu timpul s-ar putea să adaugi dispozitive listei, însă cu cele prezentate mai sus îți sunt asigurate nevoile de bază.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase