Home » Advertorial » Produsele cosmetice cu acid hialuronic mențin o piele frumoasă, fără vârstă!

Produsele cosmetice cu acid hialuronic mențin o piele frumoasă, fără vârstă!

Produsele cosmetice cu acid hialuronic mențin o piele frumoasă, fără vârstă!
Publicat: 18.10.2023

Dermatologii sunt pricepuți să recomande și să utilizeze modalități din comerț pentru a corecta imperfecțiunile pielii – cum ar fi proceduri de lifting, injecții cu toxină botulinică și materiale de umplere a ridurilor. Totuși, nu există o singură procedură – nici măcar un peeling sau un lifting profund al pielii – care să inverseze toate schimbările de îmbătrânire ale pielii. Pentru a avea un aspect reîntinerit al tenului sunt necesare:

  • Produse cosmetice cu ingrediente ce pot trata semnele de suprafață ale îmbătrânirii
  • Substanțe ce mențin hidratarea pielii, care stimulează creșterea celulelor noi și repară pielea
  • Modalități prin care se poate evita stresul, se reduce influența emoțiilor negative asupra pielii și corpului.

Atât dermatologii cât și studiile cercetătorilor susțin faptul că pielea are nevoie de un ingredient activ – numit acid hialuronic. Acesta asigură o piele netedă și strălucitoare, precum și un păr bogat și rezistent.

Acidul hialuronic în produsele cosmetice de frumusețe

Conform studiilor științifice, un gram de acid hialuronic poate stoca până la șase litri de apă. Odată cu înaintarea în vârstă, acidul hialuronic începe să scadă în țesutul conjunctiv și asta duce la formarea ridurilor mai profunde. Dacă observi că pielea ta necesită mai multă umiditate, este posibil să ai nevoie de produse cosmetice de marcă cu acid hialuronic care îmbunătățesc elasticitatea pielii, oferă multă umiditate, netezesc ridurile, fac tenul mai frumos și uniform.

Pentru a reduce îmbătrânirea prematură este important de folosit o rutină de îngrijire a pielii, cu produse cosmetice de calitate înaltă. Unele îmbunătățiri sunt vizibile imediat, cum ar fi strălucirea ce vine prin îndepărtarea celulelor moarte și îmbunătățirea circulației de la nivelul pielii. Exfolierea pielii ajută și la menținerea pielii sănătoase și strălucitoare. Prin curățarea feței și folosirea produselor cosmetice se obțin și alte schimbări: diminuarea liniilor fine, a zonelor hiperpigmentare, creșterea producției de colagen.

Acidul hialuronic apare în diferite produse cosmetice de brand, precum:

  • Gel spumant de curățare pentru pielea normală și grasă
  • Emulsie pentru curățare cu efect de hidratare
  • Șampon hidratant cu acid hialuronic
  • Loțiune hidratantă pentru corp și față pentru pielea uscată sau foarte uscată
  • Ruj de buze hidratant
  • Machiaj hidratant și natural de acoperire
  • Ser pentru uniformizarea nuanței tenului, etc.

Cu ajutorul produselor cosmetice de acest fel se oferă pielii o cantitate mare de acid hialuronic și astfel ea devine netedă, elastică, mai tânără și sănătoasă. Acidul hialuronic ajută la legarea apei, este esențial pentru umiditatea și elasticitatea pielii. El a fost cercetat pe scară largă de oamenii de știință și acum este un ingredient activ puternic în numeroase creme hidratante, seruri, loțiuni de corp și alte produse cosmetice.

Acidul hialuronic pătrunde în piele și leagă apa de celulele pielii, astfel infuzează straturile pielii cu umiditate, iar în plus îmbunătățește și bariera naturală de protecție a pielii împotriva factorilor de vârstă și a poluanților din mediu. Dermatologii susțin faptul că pielea predispusă la acnee nu are o barieră lipidică puternică, iar asta încurajează iritațile, inflamația, apariția coșurilor și a comedoanelor.

Despre acidul hialuronic s-a spus că este un excelent umectant, potrivit pentru toate tipurile de piele. Acesta este ca un burete, reține apa în piele, asigură un nivel optim de hidratare, care durează în timp.

Anumite studii ale cercetătorilor arată faptul că acidul hialuronic poate ajuta la tonifierea pielii, la fermitatea conturului feței, astfel aspectul este mai tânăr și mai frumos. Odată cu înaintarea în vârstă, elastina din piele este afectată, se descompune, iar pielea își pierde din capacitatea ei de a se întinde și de a se strânge. Acidul hialuronic nu înlocuiește elastina, însă poate ajuta la restabilirea fermității și elasticității pielii. El este un ingredient foarte bun în produsele cosmetice care oferă beneficii pielii, reduce liniile fine, ridurile, petele hiperpigmentare, face pielea mai suplă și mai netedă. Asta se poate vedea rapid prin folosirea de creme de ochi, care reduc liniile fine și ridurile din zona ochilor și previn formarea lor.

Tratamentele cu botox pot fi evitate acum, deoarece ele pot fi înlocuite cu produsele cosmetice cu acid hialuronic care sunt concepute pentru a hrăni, a hidrata și a elimina liniile de expresie și aspectul ridurilor. Studiile cercetătorilor au arătat că acidul hialuronic netezește liniile de expresie de pe frunte, din jurul gurii și al ochilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase