Home » Advertorial » Pas cu Pas către O Casă Organizată și Relaxantă

Pas cu Pas către O Casă Organizată și Relaxantă

Pas cu Pas către O Casă Organizată și Relaxantă
Publicat: 29.11.2023

Aglomerația cotidiană, în care viața noastră este presată de diverse responsabilități, nevoia de a avea un refugiu liniștit în propria casă devine tot mai pregnantă. O locuință organizată are aspect plăcut, dar totodată creează și un mediu propice relaxării și stării de bine. Așadar, hai să vedem împreună ce pași trebuie urmați pentru a crea un spațiu ordonat și relaxant în propriul cămin.

Cum creezi un spațiu organizat în locuință?

Primul pas către în această provocare începe cu evaluarea spațiului disponibil. Redu dezordinea eliminând obiectele pe care nu le mai folosești și păstrează doar cele esențiale. Organizează obiectele în cutii sau sertare, le poți eticheta ca apoi sa le găsești mai ușor.

Optează pentru soluții de depozitare flexibile, cum ar fi rafturi suspendate, sertare sub pat sau mobilier modular. Gândește-te la fiecare piesă de mobilier ca la o oportunitate de a maximiza spațiul disponibil. O canapea cu spații de depozitare sau o masă de cafea cu sertare ascunse pot face minuni în organizarea locuinței tale. Acestea pot fi completate cu cutii de organizare și depozitare bine compartimentate, așa toate obiectele și lucrurile personale își găsesc locul în locuință.

Unde păstrezi valizele de călătorie? Știi că poți valorifica spațiul din interiorul lor?

Trolerele și valizele de vacanță  sunt adesea obiecte care stau la marginea spațiului de depozitare. O soluție inteligentă este să le umpli cu haine de sezon sau cu alte obiecte pe care nu le folosești frecvent. În acest fel, nu doar că economisești spațiu, dar și acestea devin parte integrantă a decorului.

Un dulap cu rafturi ajustabile poate transforma spațiul într-unul perfect pentru depozitarea unor valize de calitate și a multor altor articole de casa. Îl poți adapta constant nevoilor tale și astfel vei avea mereu spațiu disponibil pe care îl poți valorifica la maxim.

Unde și cum organizezi articolele textile pentru casă și pernele pentru scaune?

Dacă ai deja un astfel de dulap, știi că poți dedica un raft textilelor pentru casă. Lenjeria de pat și prosoapele, pot crea haos în spațiul de depozitare dacă nu sunt organizate eficiente. Iată un sfat practic: rulează-le și organizează-le în cutii transparente pentru a vedea conținutul și pentru a evita dezordinea. În plus, poți adăuga săculeți parfumați în cutii pentru a menține prospețimea textilelor. Și accesoriile precum perne pentru scaune pot fi depozitate în mod creativ, fie le poți găsi un loc într-o cutie  alături de lenjeriile de pat, fie poți monta un suport pentru perne sau coșuri decorative să îndeplinească rolul de a păstra ordinea, acestea din urmă aduc, în același timp, un plus estetic spațiului.

Organizarea casei necesită planificare și creativitate. Cu puțin efort și atenție la detalii, poți transforma locuința într-un spațiu exemplar, ordonat și relaxant.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase