Home » Cultură » Un ultim omagiu pentru o poetă recunoscută la nivel mondial

Un ultim omagiu pentru o poetă recunoscută la nivel mondial

Publicat: 25.02.2015
Poeta Maya Angelou va avea propria serie de timbre care îi vor fi dedicate, ce vor fi emise de Poşta americană.

Admiratorii prolificei scriitoare şi activiste pentru drepturi civile au lansat o campanie în 2014, la puţin timp după moartea ei, în mai, pentru ca Maya Angelou să fie imortalizată pe o serie de timbre, cu scopul de a-i onora contribuţia deosebită adusă artelor.

Petiţia a fost trimisă reprezentanţilor Poştei americane, iar, luni, dorinţa admiratorilor scriitoarei americane s-a împlinit.

Informaţia a fost confirmată de Megan J. Brennan, directorul general al Poştei americane.

Foto: Timothy A Clary/Mediafax Foto/AFP

Poetă, scriitoare, cineastă şi actriţă, Maya Angelou a fost o figură de prim rang în lupta pentru dobândirea de drepturi şi libertăţi civile pentru persoanele de culoare din Statele Unite şi o prietenă apropiată a lui Martin Luther King.

Recompensată cu numeroase premii şi distincţii, Maya Angelou a scris, la îndemnul scriitorului James Baldwin, bestsellerul „I Know Why the Caged Bird Sings”, publicat în 1970. În acel volum, poeta îşi povestea copilăria, petrecută într-o epocă marcată de discriminare rasială.

Foto: Timothy A Clary/Mediafax Foto/AFP

Maya Angelou este cunoscută pentru operele sale autobiografice „I Know Why the Caged Bird Sings” (1969) şi „All God’s Children Need Traveling Shoes” (1986). Volumul ei de poezii „Just Give me a Cool Drink of Water Fore I Die” (1971) a fost nominalizat la premiul Pulitzer. A fost nominalizată la premiul Tony pentru rolul ei din piesa de teatru „Look Away” din 1973 şi a fost recompensată cu trei premii Grammy pentru volumele sale în format audio.

A fost recompensată cu National Medal of Arts în 2000, cu Lincoln Medal în 2008 şi cu Presidential Medal of Freedom în 2011. Volumele ei de poezie au fost incluse în programa şcolară a liceelor americane. În 2013, Maya Angelou a primit un premiu special la gala National Book Awards pentru servicii deosebite aduse literaturii.

Maya Angelou a murit pe 28 mai 2014 la vârsta de 86 de ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase