Home » Cultură » Mărturie impresionantă. Ultimele zile din viaţa lui Anne Frank în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen

Mărturie impresionantă. Ultimele zile din viaţa lui Anne Frank în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen

Publicat: 10.03.2015
Una din prietenele lui Anne Frank a vorbit despre momentul în care s-a revăzut cu colega ei la Bergen-Belsen. Potrivit lui Nanette Konig, în vârstă de 85 de ani, Anne era foarte slăbită şi se învelea doar cu o pătură, încercând să nu se dea bătută în faţa condiţiilor inumane din lagărul de concentrare.

Nanette Konig, care are astăzi 85 de ani, a cunoscut-o pe Anne Frank în şcoală şi a participat la ziua ei de naştere, unde adolescenta a primit un jurnal. În paginile acestuia, Anne Frank va detalia perioada în care a stat ascunsă de nazişti, alături de familia ei. După ce a fost prinsă, colegele au petrecut doi ani una departe de alta, până când s-au reunit în lagărul de la Bergen-Belsen din Germania. „Era îmbrăcată într-o pătură, deoarece hainele erau pline de păduchi”, a povestit Konig.

„Era complet slăbită. Nu mai rămăsese nimic din trupul ei. Chiar şi astăzi mă întreb cum am reuşit să ne recunoaştem, deşi arătam ca doi scheleţi”, a mai spus Konig. Aceasta o omagiază astăzi pe Anne Frank, care a murit la vârsta de 15 ani, cu câteva săptămâni înainte ca lagărul să fie eliberat.

În urmă cu 70 de ani, cele două fete făceau parte din rândul milioanelor de evrei, adunaţi în lagăr pentru a fi exterminaţi. Potrivit statisticilor, peste şase milioane de evrei din toată lumea au fost ucişi în lagărele de concentrare naziste. Părinţii lui Anne, Margot şi Otto Frank, au fost deportaţi într-un alt lagăr, iar Anne şi sora sa, Margot, au ajuns la Auschwitz.

Citeşte continuarea aici!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase