Home » Cultură » Grecii şi romanii îşi atacau inamicii cu „muniţie” personalizată. Ce scria pe bucăţile de plumb pe care le trăgeau cu praştia spre ei – FOTO

Grecii şi romanii îşi atacau inamicii cu „muniţie” personalizată. Ce scria pe bucăţile de plumb pe care le trăgeau cu praştia spre ei – FOTO

Publicat: 28.06.2015
Grecilor şi romanilor le plăcea să îşi insulte duşmanii inscripţionându-şi pietrele sau bucăţile de plumb pe care le foloseau pentru a trage cu praştia în ei cu mesaje sau glume sarcastice.

În perioada în care praştiile erau foarte folosite în cele două ţări, soldaţii foloseau în luptă „muniţie” din plumb, în forma unei mingi de fotbal american, uneori mare cât un ou.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Soldaţii fie încălzeau „proiectilele”, iar atunci când le aruncau pe acoperişuri adăposturile inamicilor luau foc, fie le inscripţionau cu numele unor zei, pentru a se asigura că ele îşi vor atinge ţinta.

FOTO: cngcoins.com    FOTO: cngcoins.com

Uneori ei scrijeleau pe ele formele unor scorpioni sau ale unor şerpi ori  mesaje scurte, sarcastice precum: „Au”, „Prinde” sau „Ia de aici”.

Sursă: Mental Floss

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase