Home » Cultură » Pasiunile şi nebuniile nebănuite ale unor genii care au schimbat istoria

Pasiunile şi nebuniile nebănuite ale unor genii care au schimbat istoria

Publicat: 10.07.2015
Se spune că există o linie subţire între nebunie şi geniu. Relatările cărturarilor sugerează că numeroase personalităţi istorice au avut o serie de pasiuni sau nebunii nebănuite. Mai jos puteţi consulta câteva astfel de cazuri.

1. Nikola Tesla suferea de o tulburare obsesiv compulsivă. Faimosul inginer şi fizician avea o teroare de germeni şi refuza să atingă orice părea murdar sau orice rotund. El era de asemenea obsedat de cifra trei. Înainte de a intra într-o clădire el obişnuia să o înconjoare de trei ori. Se caza doar în camere de hotel a căror număr era divizibil cu trei, iar la fiecare masă folosea 18 şerveţele împărţite în trei grămezi a câte şase bucăţi.

2. Isaac Newton era pasionat de alchimie. El şi-a dedicat o mare parte din timp încercării de a crea ”piatra filosofală” despre care el credea că are puterea de a transforma alte metale în aur şi de a-i face pe oameni nemuritori.

3. Michelangelo dormea îmbrăcat şi încălţat. ”Trecea atât de mult timp fără să se descalţe încât atunci când îşi dădea jos bocancii, pielea de pe picioare i se desprindea, ca a unui şarpe”, spunea asistentul artistului.

4. Împăratul bizantin Iustin al II-lea auzea voci şi obişnuia să muşte oameni. Împăratul striga şi se ascundea sub pat, iar servitorii săi cântau la orgă pentru a-l linişti. În aceste momente de criză, el şi-ar fi muşcat servitorii, iar o legendă spune că i-ar fi mâncat pe doi dintre ei.

5. Salvador Dali credea că este posedat. În 1947, Dali a rugat un călugăr pe numele de Gabriele Maria Berardi să efectueze un exorcism. El i-a dat călugărului un crucifix făcut de el, în semn de recunoştinţă.

Sursă: Cracked

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase