Home » Cultură » Aceasta este cartea care îi adoarme cel mai rapid pe copii. Părinţii o descriu drept ”MAGICĂ”

Aceasta este cartea care îi adoarme cel mai rapid pe copii. Părinţii o descriu drept ”MAGICĂ”

Publicat: 22.08.2015
Cartea intitulată 'The Rabbit Who Wants to Fall Asleep' a devenit repede best-seller pe Amazon, motivul fiind faptul că părinţii au constatat că cei mici adorm repede la lectura de seară, relatează 7sur7.be.

‘Magic’ este termenul folosit de părinţi pentru a caracteriza cartea lui Carl-Johan Forssen Ehrlin, psiholog şi lingvist suedez care recurge la tehnici care îi ajută pe cei mici să se relaxeze şi în final să adoarmă. Cartea de buzunar de 28 de pagini este prima carte publicată direct pe Amazon care ajunge best-seller pe platforma de comerţ online.

Părinţilor li se recomandă ca în timpul lecturii să caşte copios, să insiste pe anumite cuvinte şi să citească cu voce joasă şi liniştită. Potrivit lui Forssen Ehrlin, este vorba de echivalentul verbal al ‘legănatului bebeluşului până când adoarme’. ‘Ideea să scriu o carte pentru copii mi-a venit în timp ce conduceam. Făceam o călătorie lungă cu mama şi ea a adormit. M-am gândit că îmi pot utiliza metodele pentru a-i ajuta pe copii să se relaxeze’, a declarat scriitorul în The Telegraph.

‘Când ne-am oprit, mi-am notat totul pe un şerveţele de hârtie, dar am avut nevoie de trei ani şi jumătate să construiesc povestea perfectă. Era nevoie ca toate tehnicile să fie folosite într-o ordine bună ‘, a adăugat el. Potrivit autorului, cartea le permite copiilor să facă parte cu adevărat din poveste şi să adoarmă în acelaşi timp cu personajul principal, iepuraşul.

Părinţii sunt încântaţi. ‘Nu am cuvinte. Aştept să mă ciupească cineva ca să îmi dau seama că nu visez. Rutina de seară a trecut de la două-trei ore la 12 minute. Fiul meu a adormit la pagina doi’, spune unul dintre ei pe Amazon.

‘The Rabbit Who Wants To Fall Asleep’ a fost deja tradusă în şapte limbi, iar autorul intenţionează să scrie o altă carte pentru a-i încuraja pe copii să meargă la toaletă, încheie 7sur7.be.

Sursa: Agerpres.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase