Home » Cultură » În mormântul unui războinic din Grecia Antică a fost descoperită o comoară unică

În mormântul unui războinic din Grecia Antică a fost descoperită o comoară unică

Publicat: 29.10.2015
Doi cercetători ai Universităţii Cincinnati (SUA) au făcut o descoperire importantă în timpul săpăturilor pe care le întreprindeau într-un sit arheologic din sud-vestul Greciei. Este vorba de mormântul unui războinic grec, care a trăit acum 3.500 de ani.

Locul, neschimbat de trecerea timpului, adăposteşte o multitudine de obiecte valoroase, constituind cea mai importantă descoperire făcută pe teritoriul Greciei continentale din ultimii 65 de ani. Mormântul a fost descoperit de soţii Sharon Stocker şi Jack Davis în luna mai a acestui an, însă cercetările nu au fost făcute publice până de curând, în momentul în care autorităţile greceşti au hotărât acest lucru.

Sursa: Ministerul grec al Culturii

Situl la care lucrează cei doi specialişti se află în apropierea Palatului lui Nestor, obiectiv reperat încă din anul 1939. Echipa din care cercetătorii fac parte a pus în lumină un mormânt aparţinând epocii civilizaţiei miceniene, cuprinsă în perioada anilor 1550-1175 î.Hr. Spaţiul de înhumare are o adâncime de circa 1,5 m, o lăţime de aproximativ 1,2 m şi o lungime de circa 2,4 m.

Sursa: Ministerul grec al Culturii

Se pare că mormântul a aparţinut unui bărbat cu o vârstă cuprinsă între 30 şi 35 de ani, fiind îngropat împreună cu o serie de obiecte valoroase, ceea ce a condus la concluzia că individul a avut de-a lungul vieţii un statut social foarte important. Acest fapt este demonstrat şi de poziţionarea soldatului într-un mormânt individual. Este posibil ca cel deshumat să fi avut rang regal, să fi fost chiar întemeietorul unei dinastii sau doar un luptător care a agonisit respectivele bunuri prin intermediul comerţului.

Sursa: Ministerul grec al Culturii

Printre obiectele găsite se numără bijuterii de aur de foarte bună calitate, coliere de perle, inele sigilare, vase din argint, un pieptene de fildeş, dar şi o spadă din bronz cu mâner din aur şi fildeş. Bijuteriile sunt ornamentate cu motive animale şi florale, dar şi cu figuri de zeităţi, într-un stil caracteristic civilizaţiei miceniene.

Sursa foto: University of Cincinnati

Sursa: Gizmodo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase