Home » Cultură » Reinterpretări cu Orchestra Simfonică Bucureşti, duminică, la United Artists Festival

Reinterpretări cu Orchestra Simfonică Bucureşti, duminică, la United Artists Festival

Publicat: 29.10.2015
Reinterpretări cu Orchestra Simfonică Bucureşti, duminică, la United Artists Festival
A patra zi a United Artists Festival, dedicată muzicii clasice, va avea loc duminică, la Arenele Romane din Bucureşti (cort încălzit), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatori, Uniunea de Creaţie Intepretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), în parteneriat cu Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM).
Va fi prezentă şi Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Daniel Jinga, care va oferi reinterpretări într-o manieră originală a unor piese din repertoriul formaţiei The Beatles, dar şi ale unor coloane sonore din filme celebre. Invitaţi la eveniment sunt Bubu Cernea, Marcel Pavel , Gina Pavel, Iordache Basilic, Vlad Miriţă, Tudy Zaharescu Band, Ana Mardare, Florin Răducanu Symphonic Jazz Project şi Dalila Cernătescu.
 
UCIMR şi CREDIDAM oferă pasionaţilor de muzică live, în perioada 20 septembrie – 1 noiembrie, o serie de concerte reunite sub conceptul United Artists Festival. Evenimentul de anul acesta îşi propune să mobilizeze publicul pentru susţinerea campaniei Fair Internet şi semnarea petiţiei pentru un internet echitabil, de pe pagina www.fair-internet.eu, precum şi să sărbătorească cei 20 de ani de activitate a UCIMR şi CREDIDAM.
 
În timpul concertelor, publicul va putea să semneze online petiţia pentru un Internet Echitabil pentru Artişti, pe calculatoare amplasate în spatele scenei.
 
Fair Internet (Internet Echitabil pentru Artişti) este o campanie iniţiată de organizaţiile artiştilor din Europa, cu scopul de a schimba legislaţia europeană, astfel încât artiştii să fie plătiţi pentru muzica vizualizată şi ascultată pe internet.
Mai multe informaţii despre campanie se găsesc pe www.fair-internet.eus şi www.credidam.ro.
 
Accesul în Arenele Romane se va face începând cu ora 17.00, concertele urmând să înceapă la ora 18.00.
Prezentatorul evenimentului este Cabral Ibacka.
 
Biletele pot fi achiziţionate în format electronic, de pe www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea – magazinul Muzica, agenţiile Perfect Tour, magazinele Uman şi VGeneration, IQ BOX, reţeaua de magazine Say – partener Orange şi de la terminalele self-service ZebraPay din toată ţara), la preţul de 20 de lei, iar în ziua concertului, la intrare, la 30 de lei.
 
Sursă: Mediafax
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase