Home » Cultură » Filmul lui Disney, în care apare „strămoşul” lui Mickey Mouse, descoperit după zeci de ani. Este considerat o adevărată comoară – VIDEO

Filmul lui Disney, în care apare „strămoşul” lui Mickey Mouse, descoperit după zeci de ani. Este considerat o adevărată comoară – VIDEO

Publicat: 04.11.2015
"Sleigh Bells", un film de animaţie realizat de Walt Disney în 1928, considerat multă vreme pierdut pentru totdeauna, în care apare personajul Oswald the Lucky Rabbit, un prototip pe baza căruia a fost realizat Mickey Mouse, a fost descoperit în Arhiva British Film Institute (BFI) din Londra.

Acest scurtmetraj animat, ce are o durată de şase minute, va fi proiectat la începutul lunii decembrie într-un program special ce include şi alte filme animate realizate de Walt Disney în anii 1930, au anunţat marţi reprezentanţii Arhivei BFI, citaţi de Reuters.

„Oswald the Lucky Rabbit a fost inventat de Walt Disney în 1927 şi era iubit pentru personalitatea lui neastâmpărată şi rebelă. Alte câteva filme cu el au supravieţuit până în zilele noastre, însă «Sleigh Bells» a fost considerat, până acum, un film pierdut, nemaifiind văzut după lansarea originală”, precizează BFI într-un comunicat de presă.

O copie a filmului „Sleigh Bells” a fost descoperită în Arhiva Naţională BFI de un cercetător care consulta catalogul online al materialelor aflate în posesia instituţiei londoneze. Reprezentanţii Walt Disney Animation Studios vor folosi acest film – considerat singura copie ce a rezistat până în zilele noastre – pentru a realiza o versiune remasterizată a lui şi, apoi, mai multe copii digitale.

Walt Disney şi unul dintre colegii săi, Ub Iwerks, au realizat ilustraţiile animate pentru personajul Oswald şi, ulterior, au creat pe baza acestora personajul Mickey Mouse, în urma unei neînţelegeri contractuale cu studioul Universal, pentru care realizaseră filmele cu Oswald the Lucky Rabbit.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase