Home » Cultură » Comedia „Panică la Operă” va avea premiera pe 19 martie, la Grand Cinema & More

Comedia „Panică la Operă” va avea premiera pe 19 martie, la Grand Cinema & More

Comedia „Panică la Operă” va avea premiera pe 19 martie, la Grand Cinema & More
Publicat: 11.03.2016
Comedia "Panică la Operă", de Ken Ludwig, un spectacol marca Wonder Theatre, va avea premiera pe 19 martie, la Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City.

După succesul fulminant cu spectacolul „Prenumele”, producătorii şi regizorul acestuia se reunesc pentru o nouă producţie teatrală. „Panică la Operă”, de Ken Ludwig, este al doilea spectacol marca Wonder Theatre şi va avea premiera pe 19 martie, în sala Epika, la Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City.

Denumită de Washington Post „Una dintre cele mai bune comedii ale secolului XX”, piesa a fost produsă pentru prima dată cu mare succes în West End (1986) şi pe Broadway (1989), fiind ulterior repusă în scenă în anul 2010. De atunci „Panică la Operă” a fost tradusă în 16 limbi şi jucată în 25 de teatre din întreaga lume.

Anul acesta, spectacolul debutează şi la Bucureşti, cu un concept regizoral inedit, semnat Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru şi filmele de cinema realizate, dintre care cele mai renumite sunt serialul „La Bloc”, piesele de teatru „Popcorn” şi „Prenumele” şi prima producţie cinematografică, parţial filmată în New York, „America, venim!”.

Distribuţia va aduce în prim plan actori foarte îndrăgiţi publicului larg: Leonid Doni, Cătălin Babliuc, Anca Dumitra, Monica Davidescu, Mirela Zeţa, Ecaterina Ladin şi Mihai Munteniţă, cu participarea specială a lui Gelu Niţu.

Acţiunea piesei „Panică la Operă” are loc în 1934, într-un apartament de hotel din Cleveland. Directorul Operei, Saunders, reuşeşte – după lungi negocieri – să îl convingă pe faimosul tenor Tito Merelli, numit şi Il Stupendo, să vină în Cleveland pentru a-l interpreta într-o unică reprezentaţie pe Othello.

Ceea ce trebuia să fie o seară extraordinară se transformă în coşmar în momentul în care celebrul tenor ia o doză dublă de sedative şi îşi pierde cunoştinţa. Într-o încercare disperată de a salva seara, Saunders îl convinge pe asistentul său, Max, care de mult cocheta cu ideea de a urca pe scenă, să îmbrace costumul lui Othello şi să se dea drept marele tenor. Max reuşeşte admirabil în farsa sa, dar, în timpul spectacolului, Tito îşi revine şi îmbracă costumul de rezervă, pregătit să îşi susţină recitalul. Confuzia generală creată de cei doi Othello transformă seara într-un festin de comedie, iar spectacolul promite o doză generoasă de bună dispoziţie.

„Panică la Operă” urmează să se joace exclusiv la Grand Cinema & More din Băneasa Shooping City.

Biletele s-au pus deja în vânzare şi pot fi achiziţionate online la: http://membri.grandentertainment.ro/visinternetticketing/visSelectTickets.aspx?cinemacode=9999&txtSessionId=139631&visLang=2.

Wonder Theatre este o marcă Rollywood Film, un proiect de teatru ce propune spectacole memorabile, dedicate unui public activ, educat şi curios, care îşi doreşte divertisment de cea mai bună calitate. Pentru detalii, accesaţi: https://www.facebook.com/WonderTheatre.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase