Home » Cultură » Tur virtual la Teatrul Naţional din Bucureşti – VIDEO

Tur virtual la Teatrul Naţional din Bucureşti – VIDEO

Publicat: 06.04.2016
Tur virtual la Teatrul Naţional din Bucureşti – VIDEO
Prezentat sub forma unui documentar interactiv, acesta este alcătuit din 310 panorame, care permit vizitarea clădirii TNB, în interior şi în exterior.

Începând cu luna aprilie 2016, pe site-ul Teatrului Naţional I.L.Caragiale poate fi accesat un excepţional tur virtual.

Prezentat sub forma unui documentar interactiv, acesta este alcătuit din 310 panorame, care permit vizitarea clădirii TNB, în interior şi în exterior,
înainte, în timpul şi la finalul lucrărilor de remodelare a sediului.

Vezi aici TURUL VIRTUAL!

Materialul postat pe site include şi prezentarea virtuală a decorurilor a şase spectacole din producţia TNB a ultimilor ani: „Năpasta”, „Avalanşa”, „Conul Leonida faţă cu reacţiunea”, „Două loturi”, „Livada de vişini”, „Vizita bătrânei doamne”.

Timpul de lucru pentru realizarea celor 310 panorame publicate (realizate în perioada 2010-2016) a fost estimat la peste 1.500 de ore şi au fost folosite aproximativ 30.000 de fotografii separate. Imaginile de mare rezoluţe permit studierea spaţiilor în detaliu şi în ansamblu, prezentând utilizatorilor inclusiv spaţii inaccesibile publicului spectator (ateliere, cabine, magazia de costume, culisele scenelor etc). Aplicaţia este însoţită de un scurt ghid de vizualizare în limbile română şi engleză.

Materialul utilizat pentru realizarea turului virtual este parte a unei imense arhive documentare realizate timp de şapte ani, în perioada 2008-2016. Finalizată la sfârşitul anului 2015 (cu excepţia unor ultime fotografii, realizate în 2016), arhiva cuprinde materiale video, foto, imagini panoramice, planuri de arhitectură, interviuri şi apariţii în presă şi urmăreşte evoluţia Teatrului Naţional şi a oamenilor care au lucrat aici pe întreaga durată a şantierului de remodelare a clădirii.

Proiectul a fost realizat integral, în calitate de autor şi producător, de către Mihai Bodea-Tatulea, absolvent al UNATC.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase