Home » Cultură » Casa din Cuba a lui Ernest Hemingway, restaurată pe banii SUA – FOTO

Casa din Cuba a lui Ernest Hemingway, restaurată pe banii SUA – FOTO

Publicat: 22.06.2016
Fondul Finca Virgia, a strâns suma de 900.000 de dolari pentru salvarea bunurilor care i-au aparţinut scriitorului american, laureat al Premiului Nobel, Ernest Hemingway, păstrate în Casa Muzeu din Cuba.

Proprietatea scriitorului „Finca Vigía” este situată în zona suburbană a Havanei, San Francisco de Paula.

 

Aici există foarte multe obiecte personale ale scriitorului, cărţi, scrisori, undiţe şi trofee de vânătoare din Africa. Hemingway a locuit în această casă, în perioada anilor 1940 – 1950. A fost singurul său imobil deţinut în străinătate.

Casa a devenit muzeu în anul 1962, după ce văduva scriitorului, Mary Welch, a oferit-o în dar autorităţilor cubaneze. Hemingway a părăsit Cuba în anul 1961, cu puţin timp înainte de întreruperea relaţiilor diplomatice dintre SUA şi Cuba.

 

Locurile unde scriitorul obişnuia să scrie şi să pescuiască au devenit obiecte turistice importante, care atrag un număr mare de turişti din întreaga lume. În mai bine de jumătate de secol, din perioada Războilui Rece dintre SUA şi Cuba şi până în prezent, imobilul s-a degradat.

După vizita preşedintelui SUA, Barak Obama, în Cuba, din luna martie 2016, situaţia s-a schimbat. Fondul Finca Virgia a primit aprobarea de la guvernele american şi cubanez de a beneficia de suma de 860.000 de dolari pentru a construi o nouă clădire şi pentru a o repara pe cea veche.

 

„Păstrarea patrimoniului scriitorului este o onoare atât pentru americani, cât şi pentru cubanezi”, a precizat Ada Rosa Alfonso, directoarea muzeului.

 Prima etapă a lucrărilor de restaurare a clădirii va fi încheiată în primăvara anului 2017informează rador.ro.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Meseria anului. Mirositor de carti vechi

                                             Care sunt cele mai importante cărţi? Rezultatele unui sondaj

                                             Biblioteca de la Cambridge, templul primelor cărţi din lume – FOTO

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase