Home » Cultură » 10 oraşe în care să ajungi cât timp eşti tânăr şi dornic de noi experienţe – FOTO

10 oraşe în care să ajungi cât timp eşti tânăr şi dornic de noi experienţe – FOTO

Publicat: 02.07.2016
Multe dintre oraşele lumii îţi pot oferi amintiri de neuitat.

O călătorie în jurul lumii, atunci când ai 20 de ani, poate fi una dintre cele mai spectaculoase experienţe pe care le vei trăi vreodată. Bineînţeles că poţi face acest lucru şi la o vârstă mai înaintată, însă nu va fi la fel. 

Iată 10 dintre oraşele pe care le poţi vizita cât timp eşti tânăr, dar eşti dornic de noi experienţe: 

Berlin

Este considerat drept un magnet pentru artişti şi hipsteri, dar şi pentru antreprenori. Aici, dacă eşti tânăr, poţi colinda barurile din cartierul Kreuzberg, poţi explora clădirile industriale din Urban Spree, poţi să experimentezi o seară de karaoke în Mauerpark sau te poţi plimba cu bicicleta pe pista de aterizare a aeroportului abandonat Tempelhof. 

Foto:smartcamp2015.com

Budapesta

A devenit, în ultima perioadă, unul dintre cele mai cool oraşe din Europa. Cei care ajung aici pot vedea cum Dunărea desparte nu numai oraşul propriu-zis, ci şi personalitatea acestuia. Astfel, în zona Budei există o viaţă de zi, animată de turiştii care ajung în această parte a oraşului, pe când în Pesta este experimentată intens viaţa de noapte, de către cei care frecventează pub-urile instalate în clădiri abandonate. Dintre toate aceste localuri se remarcă celebrul ,,Szimpla Kert”, un adevărat templu al petrecerilor organizate în capitala ungară. 

Foto:ironman.com

Londra

Metropola britanică este unul dintre centrele mondiale ale diversităţii culturale, artistice şi de mentalitate. Odată ajuns aici, trebuie neapărat să încerci ginul tonic englezesc, să îţi cumperi un suvenir vintage din Portobello Market sau să mergi la cel puţin unul dintre concertele formaţiilor tale preferate plătind doar 20 de lire. 

Foto:travelandleisure.com

Tokyo

Capitala japoneză poate fi considerată cu uşurinţă unul dintre cele mai eclectice locuri din lume. Mai mult decât atât, întreg oraşul pare să fie desprins dintr-o serie de benzi desenate de tip Manga. Când ajungi în Tokyo, ţi se recomandă să mergi să dansezi neapărat în Harajuku, să bei un saké într-unul dintre barurile din zona Golden Gai şi să participi la serile de karaoke din nenumăratele localuri de acest tip existente în oraş. 

Foto:text100.com

New York

Este una dintre cele mai cool metropole din lume. Aici, trebuie neapărat să ajungi în Lower East Side, Greenwich Village, Tribeca sau Brooklyn. De asemenea, este recomandat să nu uiţi să te plimbi pe Highline şi în Central Park şi să vizitezi celebra Empire State Bulding. 

Foto:newyorker.com

Dubrovnik

Chiar şi la câteva sute de ani după ce a fost înfiinţat, oraşul croat de pe malul Mării Adriatice rămâne la fel de încântător. Unul dintre principalele puncte de atracţie pentru tineri este Buza Bar, un local construit pe vârful unor dealuri, de la nivelul cărora turiştii pot admira un peisaj cu adevărat spectaculos. 

Foto:salusexpress.hr

Amsterdam 

Este oraşul ce îmbină perfect rafinamentul şi distracţia. Capitala olandeză este recunoscută pentru canalele sale navigabile, pentru lalele, Cartierul Roşu şi…consumul de cannabis. Nu în ultimul rând, să nu uităm de ospitalitatea localnicilor. 

Foto:accessmba.com

Rio de Janeiro 

Turiştii vin în primul rând aici pentru a participa la celebrul Carnaval, însă oraşul oferă mult mai mult decât atât. Odată ajuns în Rio de Janeiro, ţi se recomandă să stai cel puţin o zi la plajă pe nisipurile din Copacabana şi Ipanema, să înveţi de la localnici cum să dansezi salsa şi să bei, măcar o dată, caipirinhas. 

Foto:captaintravel.ro

Phuket

Oraşul thailandez este recunoscut pentru petrecerile spectaculoase care se organizează aici. Cele mai intense experienţe le poţi trăi în localurile de pe Bangla Road, unde preţurile sunt accesbile chiar şi pentru buzunarele turiştilor tineri fără prea mulţi bani. 

Foto:tripadvisor.com

Hong Kong

Este mai mult un oraş de tranzit, însă acest lucru nu înseamnă că aici nu te poţi distra cum se cuvine. De exemplu, poţi lua masa la cel mai ieftin restaurant cotat cu stele Michelin, ,,Tim Ho Wan”, poţi admira spectacolul de lumini din portul Victoria sau îţi poţi petrece nopţile în barurile din Lan Kwai Fong. 

Foto:lonelyplanet.com

Sursa: elitedaily.com

Vă mai recomandăm şi: Ruinele din Europa. Fotografii tulburătoare din România şi nu numai

                                       Oraşul Vinului, locul în care mulţi şi-ar dori să ajungă – GALERIE FOTO 

                               Sviyazhsk, oraşul-insulă construit de temutul Ivan cel Groaznic, care a devenit apoi închisoare Gulag- GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase