Home » Cultură » Viaţa Reginei Ana în imagini. Fotografii inedite ce surprind momente emoţionante ale Familiei Regale

Viaţa Reginei Ana în imagini. Fotografii inedite ce surprind momente emoţionante ale Familiei Regale

Publicat: 04.08.2016
O serie de imagini din viaţa Reginei Ana, alături de familia sa, fericită şi senină, demnă şi zâmbitoare, surprind cele mai importante momente ale existenţei consoartei Regelui Mihai, care s-a stins din viaţă, luni, la vârsta de 92 de ani, decesul său având ecou nu doar în ţară, ci şi peste hotare.

Moartea reginei Ana a României pe 1 august a avut ecou în presa internaţională, de la site-ul agenţiei Reuters, până la publicaţii din Europa precum Daily Mail, Daily Telegraph, Euronews, Deutsche Welle, presa străină surprinzând figura Reginei Ana şi reacţiile românilor la vestea decesului său.

Începând cu The Telegraph, care a publicat un necrolog al acesteia în ziua decesului, precum şi de alte site-uri de presă printre care agenţia Reuters, Euronews, Deutsche Welle, Daily Mail, Daily Telegraph, Los Angeles Times şi New York Times, moartea Reginei Ana nu a rămas fără ecou.

Regina Ana a murit la vârsta de 92 de ani într-un spital din Morges, Elveţia, înconjurată de membrii familiei sale. Regele Mihai, în vârstă de 94 de ani, care este bolnav de cancer, a vizitat-o pe Regină în fiecare zi.

Pe zece iunie, 2008, Regina Ana şi Regele Mihai şi-au sărbătorit nunta de diamant cu ocazia împliniirii a 60 de ani de căsătorie. Pe zece iunie 2013, cuplul regal şi-a sărbătorit nunta de safir împlinind 65 de ani de căsătorie, devenind astfel primul cuplu din istoria României care a avut o căsnicie atât de îndelungată. Durata totală a căsniciei celor doi regi a fost de 68 de ani.

Pe de altă parte, site-ul romaniaregala.ro a publicat o serie de fotografii emoţionante ale Reginei Ana marcând momente importante ale vieţii sale.

Sunt imagini din tinereţea Reginei Ana, de la căsătoria cu Regele Mihai, imagini cu principesele când erau mici, sau din adolescenţa lor, fotografii alb-negru ce arată priviri complice dintre cei doi soţi regali, momente tandre de familie.

Din imagini se alcătuieşte şi o latură extrem de practică a consoartei Regelui Mihai, dar şi latura sa sensibilă, gingaşă, nobilă şi distinsă, demnă şi senină. La bătrâneţe, Regina Ana şi Regele Mihai sunt înfăţişaţi într-o dulce complicitate, solidaritate şi în starea de fericire de-al avea pe cel iubit alături.

Mai jos, o scurtă privire fulger asupra articolelor închinate Reginei Ana, în presa internaţională:

Reuters – “Românii, respect pentru Regele Mihai şi Regina Ana”

“Deşi nu există o cerinţă cetăţenească pentru restaurarea monarhiei, Românii îi respectă în mare parte pe Regele Mihai şi Regina Ana ca figuri istorice importante, deşi de-a lungul timpului poporul român a devenit din ce în ce mai dezamăgit de clasa politică, percepută drept coruptă”.

Los Angeles Times – “Regina Ana era cunoscută pentru înţelepciunea şi devotamentul său”

“Regina Ana a evitat lumina reflectoarelor dar este cunoscută pentru înţelepciunea şi devotamentul său faţă de Regele Mihai”, au scris ziariştii de lae Los Angeles Times într-un articol publicat pe 1 august.

New York Times – “Când era tânără, Regina Ana a studiat pictura în new York”

“Când era tânără, Ana a studiat pictura în New York,” au scris cei de la New York Times. Regina Ana a urmat cursurile Şcolii de Design Parsons, din New York.

Pe larg, ce a scris presa britanică despre viaţa Reginei Ana în articolul de aici: http://goo.gl/H2TMuu.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase