Home » Cultură » ”Oraşul liniştii” în care numărul morţilor este mai mare decât cel al cetăţenilor vii – Galerie Foto

”Oraşul liniştii” în care numărul morţilor este mai mare decât cel al cetăţenilor vii – Galerie Foto

Publicat: 09.10.2016
”Oraşul liniştii” în care numărul morţilor este mai mare decât cel al cetăţenilor vii – Galerie Foto
În sudul oraşului San Francisco se află micul oraş Colma, unde numărul persoanelor decedate îl depăşeşte pe cel al persoanelor vii.

În interiorul oraşului care se întinde pe o distanţă de cinci kilometri pătraţi se află 17 cimitire în care se află peste 1,5 milioane de persoane decedate.

Galerie foto

vezi galeria
6 foto

Aproape toţi decedaţii au fost rezidenţi ai oraşului San Francisco, însă la sfârşitul secolului trecut oraşul a introdus o ordonanţă prin care a fost interzisă înmormântarea decedaţilor în limitele oraşului. Guvernul a argumentat decizia declarând că cimitirile răspândesc boli, însă motivul real a fost reprezentat de preţul crescut al terenelor din interiorul oraşului, pe care guvernul nu a dorit să-l irosească. 

Sute de mii de cadavre au fost deshumate şi transportate pe terenuri libere din sudul oraşului, precum Colma. În mare parte, locuitorii oraşului Colma sunt gropari, florari sau sculptori. Abia din 1980 în oraş au început să apară afecerişti. 

Istoria oraşului Colma începe în secolul XIX, începând cu goana după aur din California, din 1849. Dorinţa îmbogăţirii rapide a adus în California nenumăraţi imigranţi, comercianţi şi prospectori. Însă căutarea aurului nu era uşoară, sute de oameni au murit din cauza bolilor precum holera.

În 1900, oficialităţile oraşului San Francisco au declarat că nu mai există spaţiu în oraş pentru cimitire, interzicând înmormântările viitoare.

În prezent, în Coma trăiesc 1.800 de oameni, iar în cimitire se află aproximativ 1,5 milioane de decedaţi, inclusiv personalităţi faimoase americane, precum Levi Strauss. 

Numărul extrem de mare al decedaţilor i-a conferit oraşului porecla de ,,Oraşul Liniştii” 

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase