Home » Cultură » Mickey Mouse împlineşte 89 de ani. Povestea şoricelului cu mănuşi albe care a fascinat o lume întreagă

Mickey Mouse împlineşte 89 de ani. Povestea şoricelului cu mănuşi albe care a fascinat o lume întreagă

Publicat: 18.11.2017
Mickey Mouse împlineşte 89 de ani. Povestea şoricelului cu mănuşi albe care a fascinat o lume întreagă
Creat de Walt Disney în 1928, personajul a debutat în "Steamboat Willie" pe 18 noiembrie, fiind primul desen animat difuzat cu sonor sincronizat.

De asemenea, Mickey Mouse este singurul personaj de desene animate care are o stea pe Bulevardul Celebrităţilor de la Hollywood.

Toţi cei care au crescut urmărind desene animate cu siguranţă l-au îndrăgit pe Mickey Mouse. Şoricelul cu mănuşi albe, devenit un simbol al companiei dar şi al parcului de distracţii Disneyland, sărbătoreşte sâmbătă, 18 noiembrie, 88 de ani.

Creat de Ubbe Eert „Ub” Iwerks (creator de personaje animate, inventator, tehnician de efecte speciale) la studiourile Walt Disney în 1928, Mickey Mouse a devenit personajul-franciză numărul 1 din lume, potrivit unui comunicat al Walt Disney/ Disney Channel.

Iniţial, compania voia să-şi numească personajul „Mortimer Mouse”, dar din cauza faptului că soţia fondatorului companiei, Lillian, a considerat că acest nume sună arogant, s-a decis „botezarea” şoricelului cu un nume amuzant care să sugereze modestie – Mickey Mouse, relatează publicaţia indianexpress.com.

Walter Elias Disney a primit un Oscar în anul 1932 pentru crearea acestui personaj animat. Acesta a făcut la un moment dat o declaraţie care a devenit cunoscută referitoare la celebritatea lui Mickey: „Sper, doar, să nu pierdem din vedere un singur lucru: totul a început cu un şoarece”.

Mickey şi Minnie Mouse reprezintă unul dintre cele mai celebre cupluri, chiar dacă Walt Disney nu a clarificat niciodată dacă cei doi sunt sau nu căsătoriţi. Totuşi, într-un interviu acordat în 1933, acesta a declarat că în viaţa privată Mickey este soţul lui Minnie.

Cu un farmec universal şi capacitatea de a stabili o legătură emoţională cu generaţii diferite din toată lumea, Mickey Mouse este un personaj care ocupă un loc special în inimile şi minţile consumatorilor de pe tot globul.

Până în prezent, Mickey Mouse a apărut în peste 120 de animaţii diferite. Nu doar că a inspirat cele mai celebre parcuri tematice din lume şi apare în numeroase turnee „Disney On Ice” şi „Disney Live!”, dar Mickey Mouse continuă să îşi îndeplinească rolul de muză pentru toate creaţiile Disney.

Mickey Mouse este distractiv, optimist şi bun prieten cu Donald Duck, Daisy Duck şi Minnie Mouse. El trezeşte în adulţi nostalgia copilăriei şi prezintă copiilor valori pozitive, amuzând şi încântând totodată publicul, oriunde ar fi.

Mulţi dintre oameni nu ştiu faptul că…

• Lui Mickey Mouse i-a dat voce chiar Walt Disney până în 1946 când rolul a fost preluat de Jim McDonald. Jim a fost vocea lui Mickey timp de 30 de ani.
• Mickey Mouse este unchiul a doi nepoţi, Morty şi Ferdy Mouse, care apar cu el în Mickey’s Steam Roller în 1934.
• Topolino este numele italian al lui Mickey Mouse şi titlul popularei cărţi de benzi desenate publicate prima dată în decembrie 1932, ceea ce o face prima carte de benzi desenate Disney. În mod impresionant, peste 65% din cititorii lui Topolino au peste 18 ani.
• Mickey Mouse are mai mult de 250 milioane de cititori în Europa cu peste 130 reviste disponibile în 25 de limbi, care s-au vândut în mai bine de 80 milioane de exemplare în ultimii doi ani.

Mickey Mouse poate fi urmărit pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/MickeyMouse.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase