Prima pagină Cultura

Armurile Stiriei, vechi de 400 de ani, cea mai mare colecţie de acest fel din lume

Ana-Maria Iosif 01.02.2017 | ● Vizualizări: 1122
Sursa: Flick/ Denis Jarvis     + zoom
Galerie foto (3)

Armurile Stiriei din Graz, realizate în anul 1642, reprezintă cea mai mare colecţie de armuri din lume. Conţine aproximativ 32.000 de exemplare ale armelor şi a echipamentului militar, care pot echipa o armată de 5.000 de bărbaţi.

Graz era centrul defensiv în timpul războaielor împotriva turcilor, ce au avut loc între secolele XV şi XVIII. Mai mult, Stiria se afla la linia dintre conflictele cu turcii şi a celor cu rebelii unguri. Astfel, armate masive au fost organizate într-un timp foarte scurt şi echipamentul era necesar. Armurile au fost realizate între 1642-1645 de către arhitectul Antonio Solar, iar astăzi acestea sunt organizate exact la fel ca acum 400 de ani. Cele mai spectaculoase armuri au provenit de la eroii şi conducătorii militari.

Sursa: Flick/ Denis Jarvis

Una dintre cele mai impresionante armuri este cea a unul cal, realizată de către Konrad Seusenhof.

Cea mai impresionantă armură, cea a unui cal / Sursa: Flick/ Denis Jarvis

Ultima dată când o armă ce aparţine acestei colecţii a fost folosită a fost în timpul revoluţiei din anul 1848, din Austria. Clădirea care găzduieşte această expoziţie a fost deschisă în anul 1882, iar 10 ani mai târziu a devenit Muzeul Universal Joanneum, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, piesele au fost mutate în interiorul a 3 castele din regiunea Stiria şi nu au fost înregistrate pierderi. Atunci când războiul a luat sfârşit, cu ajutorul Armatei Britanice, armurile au fost aduse înapoi în clădirea muzeului, care a fost redeschisă în luna aprilie a anului 1946.

Sursa: The Vintage News

Citeşte şi:

Armurile ar fi putut decide soarta bătăliei de la Agincourt (VIDEO)

Secretul armurii lui Alexandru cel Mare a fost dezvaluit

Armura viitorului, inspirata de un peste african