Home » Cultură » Atelier de actorie, susţinut de Mihaela Mihuţ şi Cristina Iacob, regizorul filmului ”#Selfie69”

Atelier de actorie, susţinut de Mihaela Mihuţ şi Cristina Iacob, regizorul filmului ”#Selfie69”

Publicat: 22.02.2017
Profesoara de actorie Mihaela Mihuţ, alături de Cristina Iacob, regizorul comediei #Selfie69, care a adus un număr record de peste 150.000 de spectatori la cinema, organizează între 6-11 martie, la Teatrul UNTEATRU, Acting Master Class with a Goal, un master class de actorie intensiv.

Profesoara de actorie Mihaela Mihuţ, membră a uneia dintre cele mai mari şcoli de actorie din lume, celebrul The Actors Studio New York, alături de Cristina Iacob, regizorul succesului de public #selfie69 organizează master class-ul de actorie intensiv, Acting Master Class with a Goal, ce are un scop precis: pregătirea unei piese de teatru.

Cursul va dura şase zile, de luni, 6 martie, până sâmbătă, 11 martie, şi va avea loc la Teatrul UNTEATRU, între orele 14 – 19. Vor fi selectaţi maxim 15 participanţi, iar preţul este de 1.000 ron. Pentru înscriere, este necesar un CV şi o scrisoare de intenţie, trimise la adresa [email protected].

Mihaela Mihuţ este acting coach şi profesor de actorie la una dintre cele mai respectate şcoli de film din lume, School of Visual Arts, din New York. Ea a fost acting couch-ul actorilor din #selfie69.

“Locuind în New York de foarte mulţi ani şi lucrând cu mulţi actori, ca actriţă, dar mai ales ca profesoară de actorie, sunt impresionată de talentul imens din România“, spune Mihaela.

Atelierul are ca bază concretă tehnica Metodei, creată de Lee Strasberg şi folosită la The Actors Studio din New York.

“Am înţeles ce înseamnă munca actorului, sau mai bine zis, munca împreună cu actorul, abia când am ajuns la The Actors Studio, în New York“, spune regizorul Cristina Iacob. “Acolo am descoperit Metoda, şi am întâlnit-o pe Mihaela Mihuţ, româncă, actriţă, profesor şi membru al faimosului Studio, unde au studiat mari actori precum Al Pacino, Ellen Burstyn, Robert De Niro, Jack Nicholson, Marlon Brando etc.”

Cristina Iacob spune că la The Actors Studio a văzut ce înseamnă să descoperi metode potrivite ţie, pe care să le folosesti atunci când ai nevoie, şi faptul că munca este un proces care se desfăşoară permanent, nu doar atunci când ai un proiect în desfăşurare. Tot acolo a descoperit frumuseţea actoriei atunci când construieşte împreună cu regizorul.

“Este un vis devenit realitate faptul că Mihaela Mihuţ a acceptat să vină în România şi să lucreze cu actorii din filmele pe care le-am regizat“, spune Cristina. “Am lucrat deja la două filme împreună, Mihaela fiind acting coach, şi mă bucur că acceptă din când în când, după cum îi permite programul de la NY, să vină din nou în ţară, să lucrăm împreună cu actorii.“

Acting Master Class with a Goal este al doilea curs de actorie pe care Cristina Iacob şi Mihaela Mihuţ îl realizează împreună, iar aceasta se datorează feedbackului extrem de pozitiv primit data trecută de la actorii alături de care au lucrat.

“De data aceasta, în schimb, avem o surpriză pentru ei, având în vedere scopul acestui curs. Se va lucra pe un text dat, iar la finalizarea atelierului vom alege dintre actori pe cei potriviti pentru o piesă de teatru. Înveţi cum se lucrează focusat atunci când ai un film sau o piesă de teatru, având şansa ca, la final, să fii ales pentru această piesă pe care Mihaela cu mine o plănuim de ceva vreme“, spune regizorul.

“Datorită colaborării creative dintre mine şi Cristina Iacob, unul dintre cei mai buni regizori alături de care am lucrat, am fost privilegiată să conduc, alături de ea, ateliere de actorie şi în România, în ultimii ani“, spune Mihaela Mihuţ. “Cristina este unul dintre puţinii Actors’ Director, un regizor dedicat oamenilor săi prin faptul că înţelege şi recunoaşte în profunzime procesul prin care trece un actor când construieşte un rol. De fiecare dată când mă întorc să lucrez la Bucureşti mă inspiră, în atelierele pe care le facem, atât talentul ei, cât şi talentul şi receptivitatea actorilor români“, adaugă profesoara de actorie.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase