Home » Cultură » Două tablouri de Adrian Ghenie, estimate la 3,5 mil. lire sterline, vor fi licitate la o expoziţie importantă

Două tablouri de Adrian Ghenie, estimate la 3,5 mil. lire sterline, vor fi licitate la o expoziţie importantă

Două tablouri de Adrian Ghenie, estimate la 3,5 mil. lire sterline, vor fi licitate la o expoziţie importantă
Publicat: 07.03.2017
Două lucrări de Adrian Ghenie, "Self Portrait as Charles Darwin" şi "Memories", vor fi licitate, miercuri, la Sothebyʼs.

„Self Portrait as Charles Darwin” este o lucrare pictată în 2011, provine dintr-o colecţie particulară şi are un preţ estimat între 2-3 milioane lire sterline. „Memories” a fost pictat în 2007, provine tot dintr-o colecţie particulară, şi este estimat la 350.000 – 550.000 lire sterline, relatează Mediafax.

În luna octombrie 2016, pictorul român a înregistrat un record absolut. Tabloul „Nickelodeon” a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de casa de licitaţii Christie’s.

Artistul român Adrian Ghenie a avut un parcurs ascendent constant pe piaţa internaţională de artă în ultimii ani. În 2014, tânărul artist român a reprezentat una dintre surprizele unei licitaţii organizate de casa Sotheby’s, la Londra, lucrarea acestuia „The Fake Rothko” fiind adjudecată pentru 1.778.422 de euro (1.426.500 de lire sterline), o sumă de patru ori mai mare decât valoarea estimată de specialişti. De asemenea, suma pentru care a fost adjudecată lucrarea „The Fake Rothko” era la momentul respectiv de şase ori mai mare decât cel mai ridicat preţ plătit anterior pentru un tablou al artistului Adrian Ghenie la o licitaţie. Lucrarea a fost pusă în vânzare de un colecţionar american şi adjudecată de un investitor asiatic.

Recordul absolut al sumei plătite pentru o lucrare a unui artist român este de aproape 30 de milioane de euro pentru sculptura Madame L. R. de Constantin Brâncuşi (la casa de licitaţii Christie’s, în 2009). Lucrarea provenea din colecţia personală de artă Yves Saint Laurent.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Record pentru un tânăr artist român. Tabloul lui a fost vândut cu 4 milioane de euro – FOTO

Controversatul artist Damien Hirst va construi un oraş întreg în sud-vestul Angliei

25 de ilustraţii controversate ale unui artist polonez dezvăluie partea sinistră a societăţii în care trăim – GALERIE FOTO

Dadaismul, curentul artistic iniţiat de românul Tristan Tzara în urmă cu 101 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase