Home » Cultură » Filosoful Mihai Şora, mesaj misterios pe Facebook: „Dragii mei, atât a fost…”

Filosoful Mihai Şora, mesaj misterios pe Facebook: „Dragii mei, atât a fost…”

Filosoful Mihai Şora, mesaj misterios pe Facebook: „Dragii mei, atât a fost…”
Publicat: 08.03.2017
Filosoful Mihai Şora a revenit marţi pe reţeaua de socializare Facebook cu un mesaj misterios, sub forma unui catren, în care le transmite prietenilor şi admiratorilor săi că „atât a fost. Mă veţi căuta,– şi nu voi fi de găsit.”

Filosoful şi eseistul Mihai Şora, născut pe 7 noiembrie 1916, este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de cultură din România. Mihai Şora este şi membru de onoare al Academiei Române, relatează Mediafax.

„Dragii mei, atât a fost. Mă veţi căuta,– şi nu voi fi de găsit.” – a scris marţi, pe Facebook, Şora, mesajul său fiind distribuit de aproape 200 de ori pe reţeua de socializare şi apreciat de mii de utilizatori.

Mesajul misterios al filosofului s-ar putea referi la posibila sa retragere din mediul virtual, acesta fiind un utilizator activ de Facebook, pe pagina sa postând eseuri, luări de poziţie pe teme sociale şi politice, sau videoclipuri cu fragmente de texte citite de acesta.

Mesajul a generat un val de reacţii din partea prietenilor virtuali ai filosofului, actriţa Oana Pellea scriindu-i un comentariu filosofului. „Sper ca vb (n.r. – vorbiţi) despre facebook…”.

O altă utilizatoare i-a transmis acestuia: „Vă iubesc, Domnule Şora. Vă mulţumesc pentru tot ce sînteţi şi pentru seminţele de lumină pe care le-aţi plantat în inima mea. Călătorie senină în continuare, oriunde ar duce ea!”, în timp ce alţii l-au rugat pe academician să nu renunţe la mesajele lui de pe Facebook: „Nu aveti voie sa renuntati! Sunteti cel care imi face diminetile la metrou mai frumoase citindu’va! Sunt egoista, dar mai vreau sa va citesc multe dimineti de acum incolo!

Filosoful Mihai Şora şi istoricul Neagu Djuvara au fost decoraţi pe 26 septembrie 2016, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii, cu Ordinul Naţional Steua României în grad de Cavaler. ”Sunt foarte mişcat şi mulţumesc din tot sufletul pentru această decoraţie pe care o primesc ca pe o mare onoare ce mi se acordă. Nu ştiu în ce măsură o merit, dar oricum sunt recunoscător”, a transmis la acea dată filosoful. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Centenarul scriitorului Geo Bogza va fi sarbatorit la Muzeul Literaturii Romane

Cum descoperă Facebook impostorii de pe reţeaua de socializare

Viaţa unui imigrant sirian a fost distrusă de reţeaua de socializare Facebook după ce acesta a pozat cu Angela Merkel

Mircea Eliade, marele scriitor şi filosof care a susţinut Garda de Fier

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase