Home » Cultură » Cărţile încă nescrise ale lui Barack şi Michelle Obama se vând ca pâinea caldă

Cărţile încă nescrise ale lui Barack şi Michelle Obama se vând ca pâinea caldă

Cărţile încă nescrise ale lui Barack şi Michelle Obama se vând ca pâinea caldă
Publicat: 16.03.2017
Recent, soţii Barack şi Michelle Obama au semnat un contract prin care autorizează editura franceză Fayard să le publice volumele de memorii.

Editura Fayard, parte a grupului Hachette, a anunţat, printr-un comunicat de presă, obţinerea drepturilor de traducere şi publicare a celor două volume de memorii. Tot la Fayard au apărut, în traducere, şi memoriile altor personalităţi politice: Hillary Clinton, Nelson Mandela sau Henry Kissinger, relatează Mediafax

În Statele Unite, Michelle şi Barak Obama au semnat un contract în valoare totală de 60 de milioane de dolari cu grupul editorial Penguin Random House pentru a-şi publica volumele de memorii. Barack Obama a mai publicat două cărţi, tot la Penguin Random House: „Dreams from My Father” (1995) şi „The Audacity of Hope” (2006), fiecare vânzându-se în peste 3 milioane de exemplare, doar în Statele Unite. În 2010, Barack Obama a publicat şi o carte pentru copii, „Of Thee I Sing, A Letter to My Daughters”, în care aduce un omagiu unor figuri ilustre ale istoriei americane.

La rândul său, Michelle Obama a publicat şi ea o carte despre grădinărit şi alimentaţie, „American Grown”, în 2012. Dacă estimarea valorii contractelor semnate de soţii Obama în Statele Unite este corectă, atunci aceştia îi vor depăşi pe George W. Bush şi Bill Clinton, care au încasat, pentru volumele autobiografice, 10, respectiv 15 milioane de dolari.

Drepturile de autor pentriu cărţile încă nescrise ale soţilor Obama au fost vândute şi în Noua Zeelandă, Brazilia, Germania, Argentina. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Barack Obama, cel de-al 44-lea preşedinte SUA: Cele mai frumoase momente – VIDEO

Înainte de a pleca de la Casa Albă, Barack Obama a luat o decizie DRASTICĂ. Ce va face Trump?

Barack Obama speră că Donald Trump va menţine măsurile pentru contracararea modificărilor climatice

Cum arată reşedinţa în care Obama s-a mutat după plecarea de la Casa Albă – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase