Home » Cultură » Un laureat al premiului Nobel pentru literatură va părăsi Statele Unite din cauza lui Donald Trump

Un laureat al premiului Nobel pentru literatură va părăsi Statele Unite din cauza lui Donald Trump

Un laureat al premiului Nobel pentru literatură va părăsi Statele Unite din cauza lui Donald Trump
Publicat: 03.04.2017
Poetul şi dramaturgul nigerian Wole Soyinka (n. 1934), laureat Nobel pentru literatură în anul 1986, stabilit în Statele Unite, a anunţat că va părăsi SUA în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale.
Cum Trump a câştigat alegerile, scriitorul şi activistul pentru drepturile omului Wole Soyinka se va instala în Africa de Sud, unde Universitatea din Johannesburg i-a oferit un post de profesor, informează Mediafax.
 
Wole Soyinka a înapoiat benevol autorităţilor americane „Cartea verde” care i-a permis să lucreze pe teritoriul SUA în ultimii 20 de ani.
 
Cu ocazia recent încheiatului Salon du Livre de la Paris, Soyinka a declarat, pentru agenţia France Presse, că Trump a acces la putere datorită „unui val de xenofobie latentă”.
 
„Sunt împotriva zidurilor, mai ales împotriva acelor ziduri care sunt clădite în sufletele oamenilor” – a mai spus Soyinka.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce ascunde mimica lui Donald Trump? Unde se află marea lui vulnerabilitate – VIDEO

Donald Trump prezintă simptome ale unei boli mintale, ceea ce îl face incapabil să fie preşedinte. ”Reprezintă un pericol”

Donald Trump a părut să IGNORE cererea de a da mâna cu Angela Merkel – VIDEO

Cu ocazia învestirii în funcţia de preşedinte, în onoarea lui Donald Trump a fost denumită o molie descoperită recent. ”Este UNIC”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase