Prima pagină Cultura

Un laureat al premiului Nobel pentru literatură va părăsi Statele Unite din cauza lui Donald Trump

Redactia Descopera.ro | 04.03.2017 | ● Vizualizări: 476
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Poetul şi dramaturgul nigerian Wole Soyinka (n. 1934), laureat Nobel pentru literatură în anul 1986, stabilit în Statele Unite, a anunţat că va părăsi SUA în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale.

Cum Trump a câştigat alegerile, scriitorul şi activistul pentru drepturile omului Wole Soyinka se va instala în Africa de Sud, unde Universitatea din Johannesburg i-a oferit un post de profesor, informează Mediafax.
 
Wole Soyinka a înapoiat benevol autorităţilor americane "Cartea verde" care i-a permis să lucreze pe teritoriul SUA în ultimii 20 de ani.
 
Cu ocazia recent încheiatului Salon du Livre de la Paris, Soyinka a declarat, pentru agenţia France Presse, că Trump a acces la putere datorită "unui val de xenofobie latentă".
 
"Sunt împotriva zidurilor, mai ales împotriva acelor ziduri care sunt clădite în sufletele oamenilor" – a mai spus Soyinka.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce ascunde mimica lui Donald Trump? Unde se află marea lui vulnerabilitate - VIDEO

Donald Trump prezintă simptome ale unei boli mintale, ceea ce îl face incapabil să fie preşedinte. ''Reprezintă un pericol''

Donald Trump a părut să IGNORE cererea de a da mâna cu Angela Merkel - VIDEO

Cu ocazia învestirii în funcţia de preşedinte, în onoarea lui Donald Trump a fost denumită o molie descoperită recent. ''Este UNIC''