Home » Cultură » Opere de artişti români sunt în oferta caselor de licitaţii din New York şi se licitează milioane de dolari pe acestea

Opere de artişti români sunt în oferta caselor de licitaţii din New York şi se licitează milioane de dolari pe acestea

Opere de artişti români sunt în oferta caselor de licitaţii din New York şi se licitează milioane de dolari pe acestea
Publicat: 04.05.2017
Casa Christie’s oferă „Peisaj din Nevada” de Adrian Ghenie, estimat la 500.000 – 700.000 de dolari, realizat în 2009, în prezentare fiind invocate apropieri de realizărilor consacraţilor Gerhard Richter, Max Ernst şi Joan Miró. Taboul este oferit de o galerie din Antwerp. Licitaţia va avea loc tot pe 18 mai.

Tabloul „A doua cameră de prezentare” („The second presentation room”) de Adrian Ghenie este estimat de Sotheby la 1 – 1,5 milioane de dolari. Este pictat în 2011 şi a fost inspirat de o instalaţie artistică a lui El Lissitsky, „Abstract Cabinet”, prezentată la Hanovra în 1928. În prezentarea pe care casa de licitaţii o face tabloului se vorbeşte de forţă, brutalitate şi frumuseţe şi este invocată copilăria pictorului în perioada Ceauşescu. Licitaţia va avea loc pe 18 mai, scrie Mediafax.

Casele Sotheby şi Christie’s vor scoate la licitaţie în luna mai două tabouri semnate de pictorul Adrian Ghenie, estimate la o valoare de peste 2 milioane de dolari, precum şi un tablou de Victor Brauner şi o sculptură de Constantin Brâncuşi.

Christie’s oferă, la o licitaţie de impresionism şi artă modernă care va avea loc pe 15 mai, o „Muză adormită” de Constantin Brâncuşi, în bronz, estimată la 20 – 30 de milioane de dolari. Sculptura provine dintr-o colecţie privată pariziană.

Pe 16 mai Christie’s oferă şi un tablou de pictorul suprarealist Victor Brauner (1903 – 1966), „Nepotopen”, estimat la 100.000 – 150.000 de dolari. Brauner s-a născut la Piatra Neamţ şi a murit la Paris.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O lucrare de Adrian Ghenie, printre cei mai valoroşi artişti români, a fost vândută cu 3,25 mil. lire sterline la Sothebyʼs

Două tablouri de Adrian Ghenie, estimate la 3,5 mil. lire sterline, vor fi licitate la o expoziţie importantă

Adrian Ghenie, unul dintre cei mai valoroşi artişti români, a vândut încă un tablou la Londra, pentru 2,2 milioane euro – FOTO

Muzeul Brâncuşi, „o provocare teribilă” pentru Ministerul Culturii, care caută o idee genială

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase