Home » Cultură » Pentru vizitarea centrului istoric din Veneţia turiştii ar putea fi taxaţi

Pentru vizitarea centrului istoric din Veneţia turiştii ar putea fi taxaţi

Publicat: 07.05.2017
Veneţia plănuieşte să monitorizeze şi să taxeze milioanele de turişti care trec pragul faimosului centru istoric, după ce oraşul a devenit supraaglomerat.

Recent, consiliul local din Veneţia a introdus linii separate pentru localnici şi turişiti, la popularele staţii de vaporetto. Apoi, au interzis valizele cu roţi care produc zgomot puternic când sunt trase pe asfalt. Anul trecut, locuitorii Veneţiei au protestat faţă de viaţa tot mai scumpă din oraş şi de faptul că a devenit supraaglomerat. Mai mult, numeroase video-uri ce ilustrau comportamentul nepoliticos al turiştilor au devenit virale pe internet.

Acum, Veneţia ia noi măsuri, la doar puţin timp după ce Barcelona a întreprins acţiuni similare, în mod deliberat, pentru a descuraja sosirea turiştilor în număr atât de mare, pentru a elimina efectele negative resimţite de localnici.

Astfel, Veneţia va introduce contoare speciale pentru a vedea în timp real numărul persoanelor care se află în cele mai importante puncte de atracţie turistică din oraş, notează The Independent. Cifrele vor fi dezvăluite în timp real pe paginile social media oficiale ale oraşului, dar şi pe site-ul acestuia, în speranţa că vor determina astfel vizitatorii să evite supraaglomerarea unor zone precum Piaţa San Marco sau Palatul Dogilor, în loc să limiteze numărul de persoane.

De asemenea, autorităţile plănuiesc să introducă şi un sistem de taxare pentru cei care vor să viziteze Piaţa San Marco, ca o ultimă măsură, în cazul în care cea anterioară nu va funcţiona.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase