Home » Cultură » Poveştile sculpturilor fascinante cu mâini gigantice din jurul lumii. ”Mâna are atât de multă putere – puterea de a iubi, de a urî, de a crea, de a distruge” – GALERIE FOTO

Poveştile sculpturilor fascinante cu mâini gigantice din jurul lumii. ”Mâna are atât de multă putere – puterea de a iubi, de a urî, de a crea, de a distruge” – GALERIE FOTO

Poveştile sculpturilor fascinante cu mâini gigantice din jurul lumii. ”Mâna are atât de multă putere – puterea de a iubi, de a urî, de a crea, de a distruge” – GALERIE FOTO
Publicat: 10.06.2017
Recent, artistul italian Lorenzo Quinn a sculptat o pereche de mâini care ieşea dintr-un canal din Veneţia şi care sprijinea Hotelul Ca'Sagredo. Artistul a ilustrat impactul încălzirii globale şi nivelul în continuă creştere al apei din oraşul istoric. Altfel spus, „mâinile” apei acaparează Veneţia.

Quinn nu este însă singurul care a folosit mâinile pentru a transmite un mesaj. Acest fel de sculptură este mai degrabă o temă recurentă în lume, găsindu-se în ţări precum Chile, Coreea de sud sau Statele Unite, scrie Amusing Planet.

Pentru reprezentările vizuale, puteţi accesa galeria foto de mai jos.

Galerie foto

vezi galeria
14 foto

Mâinile Armoniei, Cape Homi, Coreea de sud

Aceasta este o sculptură a unei mâini localizată pe plaja Homigot, unul dintre cele mai estice locuri ale peninsulei coreene. Sculptura este realizată din bronz şi granit şi a fost construită în 1999.

Mano de Puta del Este, Uruguay

Sculptura a fost realizată de artistul chilian Mario Irarrázabal şi este localizată în oraşul Punta del Este din Uruguay. Sculptura a fost realizată în 1982 şi de atunci a devenit un simbol pentru oraş şi unul dintre monunmentele renumite din Uruguay. De-a lungul anilor, sculptura a avut mai multe denumiri, printre care Emergiendo a la Vida (emergenţa la viaţă), Monumento los Dedos, (monumentul degetelor) sau Monumento al Ahogado (monumentul înecatului), deşi creatorul preferă să o numească simplu „mâna”.

Mâini şi molecula, Ramsgate, Kent

O pereche de mâini de aproximativ 2,5 metri care ţine o moleculă este localizată în Kent, Regatul Unit. Realizarea sculpturii a fost finanţată de compania farmaceutică Pfizer şi a fost prezentată în iunie 2000 cu ocazia deschiderii National Cycle Network din Thanet, Kent.

Mâinile Gigantice ale Veneţiei

Aceasta este cea mai nouă structură din categoria ei care a apărut. Nu este o instalaţie permanentă, dar va rămâne până la sfârşitul lui noiembrie. Lorenzo Quinn, artistul care a realizat perechea de mâini, a adăugat că „Veneţia este un oraş plutitor care a inspirat culturi de secole. Dar pentru a continua să facă acest lucru are nevoie de ajutor din partea generaţiei noastre şi a celor viitoare, pentru că este ameninţată de încălzirea globală.” De asemenea, artistul adaugă faptul că „doream să sculptez ceea ce este cea mai dificilă parte de realizat din corpul uman. Mâna are atât de multă putere – puterea de a iubi, de a urî, de a crea, de a distruge”.

Monumentul Holocaustului, Miami

În Miami, Florida, există o sculptură înaltă de 12 metri a unei mâini întinse, iar pe antebraţul acesteia se găsesc oameni care se agaţă de acesta. Mâna are un tatuaj cu un număr, similar cu cel al supravieţuitorilor de la Auschwitz. Sculptura a fost realizată de Kenneth Treister.

Mano del Desierto, Deşertul Atacama, Chile

Probabil cel mai faimos monument din această categorie este Mano del Desierto, care se găseşte în mijlocul Deşertului Atacama. Sculptura a fost realizată tot de artistul chilian Mario Irarrázabal în onoarea victimelor regimului militar din Chile. Structura de beton are o înălţime de 11 metri.

Mâna Gigantică din Bandung, Indonezia

Sculptura este localizată la poarta unui complex de case de lux numit Setraduta din nordul Bandungului, Indonezia. Sculptura a fost realizată de Nyoman Nuarta, unul dintre cei mai proeminenţi şi prolifici sculptori indonezieni de astăzi.

Mâini în rugăciune, Tulsa, Statele Unite

Această pereche de mâini în rugăciune se găseşte la intrarea în campusul Oral Roberts University din Tulsa, Oklahoma. Având o înălţime de 18 metri şi o greutate de 30 de tone, este cea mai mare sculptură de bronz din Statele Unite.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O sculptură indecentă tronează deasupra unei ferestre a unei biserici catolice dintr-un oraş din Cehia

Parcul subacvatic de sculpturi face senzatie (FOTO)

Cele mai BIZARE sculpturi din toată lumea. Ideea şi realizarea lor te vor surprinde – FOTO

Artistul care realizează sculpturi impresionante din HÂRTIE – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase