Home » Cultură » Un pictor din Siria i-a ilustrat pe liderii lumii în ipostaze cu care aceştia nu sunt învăţaţi: oameni ai străzii – FOTO

Un pictor din Siria i-a ilustrat pe liderii lumii în ipostaze cu care aceştia nu sunt învăţaţi: oameni ai străzii – FOTO

Publicat: 19.06.2017
Abdulla Al-Omari le-a dat liderilor lumii o înfăţişare diferită: i-a scos pe toţi din splendidele lor costume şi i-a pictat în postură de refugiaţi şi oameni ai străzii.

Din colecţia liderilor pictaţi sub chip de refugiaţi fac parte preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, preşedinţii francezi François Hollande şi Nicolas Sarkozy, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, fostul preşedinte american Barack Obama, preşedintele Siriei, Bashar al-Assad şi mulţi alţii, notează Rador.

Pictorul Al-Omari a declarat că expoziţia sa reprezintă o reacţie la dramatica sa stare de refugiat. „Am vrut să îmi imaginez cum ar arăta toţi aceşti puternici lideri ai lumii dacă ar fi fost în situaţia noastră. Furia creşte în mine şi am vrut să mă răzbun, dar într-un mod prietenos, adică prin artă”, a afirmat Al-Omari, care şi-a propus să „îi dezarmeze” pe liderii mondiali pictându-i în posturi din afara puterii lor. Presa internaţională a acordat atenţie refugiaţilor, dar le-a neglijat istoriile personale din spatele chipurilor. „Atunci când cunoşti istoria personală a cuiva, atunci te contectezi cu acea persoană”, a subliniat Abdulla Al-Omari.

Criza refugiaţilor a provocat moartea a mii de refugiaţi, printre care cel mai cunoscut este Alan Kurdi, un băieţel de numai trei ani care s-a înecat după ce ambarcaţiunea cu refugiaţi pe care se afla s-a scufundat, trupul lui fiind aruncat de valuri pe o plajă din Turcia în septembrie 2015. În ciuda acestor morţi, puţine lucruri s-au schimbat în ce priveşte soarta refugiaţilor. Expoziţia „Puterea vulnerabilităţii” este deschisă până pe 6 iulie la Galeria Ayyam din Dubai, informează Euronews.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase