Prima pagină Cultura

Expoziţie atipică: artă din monede euro topite, oase de animale, LSD şi ecrane sparte

Redactia Descopera.ro | 07.06.2017 | ● Vizualizări: 478

Sculpturi din monede euro topite, structuri din oase de animale, un dicţionar înmuiat în LSD şi creaţii digitale pe ecrane sparte de smartphone în noua expoziţie de la Centrul Ceh.

Vernisajul expoziţiei "a huMan, a Lack, a Coin, a cAst. voTe it" a artistei cehe de origine română Anetta Mona Chişa şi a artistei slovace Lucia Tkáčová va avea loc vineri, de la ora 19.00, la sediul Centrului Ceh din Bucureşti, relatează Mediafax.
 
Cele două artiste lucrează împreună de 17 ani, iar titlul expoziţiei este o anagramă a numelor celor două. Este a doua expoziţie de anul acesta la Future Museum, galeria de la parterul Centrului Ceh, şi va fi deschisă până pe 29 septembrie 2017.
 
Pentru expoziţia lor solo de la Centrul Ceh Bucureşti, Anetta Mona Chişa şi Lucia Tkáčová prezintă o instalaţie care cuprinde mai multe dintre lucrările lor recente, legate de conexiunea lor cu corpul (uman sau animal) şi felul în care acesta poate transforma şi materializa abstracţii precum finanţele, timpul sau codurile matematice.
 
Expoziţia prezintă nume deconstruite în literele care le formează, recombinate sub formă de pandante preţioase, monede euro topite şi reconfigurate de strângerea mâinii, oase de animale înlănţuite în structuri geometrice imposibile, un covor ţesut cu modelul unor touchscreens sparte. Artistele regrupează coduri pentru a produce un alt sens al lumii.
 
"Credem că în lumea noastră, condusă de economii invizibile, corpul, cu prezenţa sa fizică şi materialitatea sa imediată rămâne structura supremă care întruchipează (prin ornamentare şi ritualizare) potenţialul schimbării" – Anetta Mona Chişa & Lucia Tkáčová
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: