Home » Cultură » Supravieţuitorii, povestea impresionantă a unei familii în vremea Holocaustului

Supravieţuitorii, povestea impresionantă a unei familii în vremea Holocaustului

Publicat: 03.08.2017
Editura RAO lansează volumul Supravieţuitorii, de Georgia Hunter, roman inspirat dintr-o tragedie petrecută în vremea Holocaustului, trăită chiar de familia scriitoarei.
Lupta impresionantă de a supravieţui, momente de frică intensă şi de speranţă nebună, suflete de adulţi şi copii prinse în vârtejul morţii dar şi clipe furate de fericire, toate se petrec în timpul Holocaustului, o perioadă care va ramâne sculptată adânc în fiecare suflet. Multe romane s-au inspirat din cele mai sumbre momente ale secolului XX, dar puţine au puterea de a emoţiona ca acesta.

Supravieţuitorii este un volum care aduce un omagiu spiritului uman şi puterii de a renaşte.

Până la sfârşitul Holocaustului, 90% din cele trei milioane de evrei din Polonia au fost anihilaţi. Din cei 30.000 de evrei care locuiau în Radom au supravieţuit mai puţin de trei sute.
„Romanul Supravieţuitorii este o interpretare plină de talent a luptei pentru supravieţuire a unei familii, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Georgia Hunter ne poartă din ghetoul polonez, până în Siberia şi Brazilia, întreţesând povestirea cu fine detalii istorice. Este un tablou emoţionant al războiului, populat de personaje foarte frumos conturate, eroice, care nu vor fi uitate prea curând,“ afirmă scriitoarea Jillian Cantor.
La numai 15 ani, Georgia Hunter a aflat că provine dintr-o familie de supravieţuitori ai Holocaustului. Romanul de faţă s-a născut din dorinţa Georgiei de a descoperi istoria zguduitoare a familiei sale. În prezent locuieşte în Connecticut, alături de soţul şi de fiul său. 
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase