Prima pagină Cultura

FOTO. O icoană unică ce datează din secolul al XVIII-lea a fost recuperată de poliţişti

Redactia Descopera.ro | 08.28.2017 | ● Vizualizări: 373
Foto: Mediafax.     + zoom
Galerie foto (2)

O icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape 5.000 de euro, care face parte din patrimoniul cultural naţional şi care ar fi fost furată dintr-o locuinţă din Bucureşti, a fost recuperată de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, conform IGPR.

Conform sursei citate, poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române au recuperat o icoană pe lemn, din secolul XVIII, care poartă numele de ,,Sinaxa Sfinţilor Arhangheli”, potrivit Mediafax.

Foto: Mediafax

„Pe obiectul de cult, cu dimensiunea de 42,5 x 51 de centimetri, sunt reprezentate două registre verticale cu câte şase apostoli şi cinci registre orizontale cu praznice împărăteşti şi sfinţi”, anunţă sursa citată. Valoarea de catalog a icoanei este de aproximativ 5.000 de euro. „Bunul, susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional, ar fi fost sustras dintr-o locuinţă din municipiul Bucureşti”, precizează IGPR. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.