Prima pagină Cultura

Curatorii unui muzeu din SUA au făcut o descoperire interesantă într-o pictură realizată de Van Gogh. ''Era deja moartă când a ajuns acolo''

Oana Bujor 11.12.2017 | ● Vizualizări: 1970
Sursa: Wikimedia Commons     + zoom
Galerie foto (1)

Marile opere de artă ascund deseori secrete, dar foarte puţine sunt atât de stranii precum cea a lui Vincent Van Gogh în care a fost găsită o lăcustă reală.

Mo, curatorul din cadrul Muzeului de Artă Nelson-Atkins din Kansas, SUA, a descoperit urmele unei lăcute moarte încorporată în straturile de vopsea dintr-o pictură realizată de Van Gogh, conform ATI.

Insectei îi lipsesc părţi ale abdomenului şi ale toracelui şi a fost descoperită pe pânza picturii ''Pădurea cu Măslini''. Lăcusta ar fi fost deja moartă atunci când a ajuns în pictura lui Van Gogh şi nu a schimbat aspectul tabloului. Van Gogh era un împătimit al picturii în aer liber.  ''Van Gogh lucra afară printre elemente,'' afirmă Julian Zugazagoitia, directorul muzeului. ''Şi ştim că acesta a avut probleme cu vântul, praful, iarba, muştele şi lăcustele,'' a adăugat acesta.

Artistul chiar afirma într-o scrisoare către fratele său: ''Cred că am capturat sute de muşte pe cele patru tablouri pe care ţi le trimit''. Aspectul natural al lăcustei l-a făcut greu de identificat printre culorile tabloului, acesta fiind observat abia în momentul în care pictura a fost studiată atent pentru crearea unui catalog online. Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI