Prima pagină Cultura

"Bun venit în univers. Ghid astrofizic", una dintre cele mai importante cărţi de popularizare a ştiinţei, a apărut la Nemira

Ana Obretin 12.14.2017 | ● Vizualizări: 776
Credit: Hepta     + zoom
Galerie foto (1)

Volumul "Bun venit în univers. Ghid astrofizic", una dintre cele mai populare cărţi de ştiinţă din top 10 Forbes din 2016, inclus şi pe lista bestseller a publicaţiei New York Times, a apărut la editura Nemira, în colecţia "Anticipaţia de nonficţiune".

Pornind de la foarte popularul curs introductiv în astronomie ţinut la Universitatea Princeton din SUA, Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss şi J. Richard Gott scriu pe înţelesul tuturor despre planete, stele, galaxii, găuri negre, călătoria în timp şi multe altele, potrivit editurii Nemira.

Într-un stil incitant, autorii povestesc despre cele mai recente descoperiri în astrofizică, purtându-şi cititorii de la Sistemul nostru solar până la cele mai îndepărtate regiuni ale Universului cunoscut: Cum trăiesc şi cum mor stelele? De ce nu mai este Pluto planetă? Ce şanse sunt să existe viaţă pe alte planete? Cum a luat naştere Universul? Suntem singuri sau facem parte dintr-un Univers multiplu?

"A citi cartea aceasta este ca şi cum ai primi un tur ghidat printr-un muzeu privat. Printre exponate se numără legile mişcării ale lui Newton, ce se întâmplă după ce Soarele nostru se stinge, cum se măsoară spaţiul dintre stele, ce este cu Big Bang-ul şi posibilitatea vieţii în alte galaxii", scrie Publishers Weekly.

"Vom începe cu stelele, apoi ne vom înălţa şi vom depăşi galaxia noastră, aruncând o privire asupra Universului, ba chiar şi dincolo de el. Cum spunea Buzz Lightyear în «Povestea jucăriilor/ Toy Story»? «Către infinit şi dincolo de el!» Trăim într-un Univers imens. Vreau să vă familiarizez cu mărimea şi scara Cosmosului, care este mai întins decât vă puteţi închipui. Este mai fierbinte, mai dens şi mai rarefiat decât vă imaginaţi. Tot ce ştiţi despre Univers este mai puţin exotic decât este el cu adevărat", spune Neil deGrasse Tyson.

Neil deGrasse Tyson este director la Departamentul Hayden Planetarium al American Museum of Natural History. A publicat mai multe volume, printre care "Space Chronicles. Facing the Ultimate Frontier", şi a fost gazda documentarului "Cosmos: A Spacetime Odyssey", care a câştigat premiul Emmy.

Michael A. Strauss este profesor de astrofizică la Universitatea Princeton, potrivit Mediafax.

Richard Gott este profesor de astrofizică la Universitatea Princeton, iar printre cărţile pe care le-a semnat se numără "The Cosmic Web: Mysterious Architecture of the Universe".