Home » Cultură » Expoziţie dedicată împlinirii a 150 de ani de la naşterea lui Grigore Antipa

Expoziţie dedicată împlinirii a 150 de ani de la naşterea lui Grigore Antipa

Expoziţie dedicată împlinirii a 150 de ani de la naşterea lui Grigore Antipa
Publicat: 09.03.2018
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", în colaborare cu Complexul Muzeal Judeţean Neamţ – Muzeul de Ştiinţele Naturii Roman, organizează, în perioada 8 martie - 15 iunie, la sediul din Şos Ştefan cel Mare nr. 248 (Parcul Municipal), Roman, expoziţia temporară "Grigore Antipa – 150".

Piesele expuse aduc un omagiu lui Grigore Antipa – personalitate complexă, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar şi diplomat apreciat al epocii sale, deschizător de drumuri în mai multe domenii ale ştiinţei româneşti. Savantul a fost primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autorul conceptelor de biosociologie şi bioeconomie. Opera cea mai dragă a lui Grigore Antipa a fost Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Bucureşti, unul dintre cele mai vizitate instituţii de cultură din România, relatează Mediafax.

Expoziţia prezintă o serie de 16 panouri foto care depun mărturie asupra viaţii savantului, precum şi câteva piese cu valoare ştiinţifică, istorică şi documentară care fac parte din patrimoniul muzeului bucureştean şi care au fost personal colectate şi studiate de Grigore Antipa. Graţie fotografiilor şi documentelor expuse, vizitatorii vor descoperi personalitatea lui Grigore Antipa, cel ce a reuşit să acţioneze ca un liant între oamenii de rând şi cei cu putere de decizie, ajutând la dezvoltarea comunităţilor şi, în final, la atingerea unui nivel de dezvoltare economică a României demn de marile puteri europene.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase