Home » Cultură » Filmele produse de platforme de streaming, precum Netflix vor fi interzise în competiţia de la Cannes

Filmele produse de platforme de streaming, precum Netflix vor fi interzise în competiţia de la Cannes

Filmele produse de platforme de streaming, precum Netflix vor fi interzise în competiţia de la Cannes
Publicat: 28.03.2018
Filmele produse de platforme de streaming, precum Netflix, Amazon, Apple, nu vor fi incluse în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, acestea putând fi prezentate totuşi pe Croazetă, a declarat Thierry Fremaux, delegatul general al evenimentului, potrivit thehollywoodreporter.com.

„Oamenii de la Netflix iubesc covorul roşu. Le-ar plăcea să fie prezenţi cu alte filme. Dar înţeleg că intransigenţa propriului lor model nu corespunde cu a noastră”, a declarat Thierry Fremaux, într-un interviu care a apărut în publicaţia Le Film Francais.

În acelaşi interviu, Fremaux a mai spus că selfie-urile vor fi interzise pe covorul roşu începând cu ediţia din acesta an a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit Mediafax.

Anul trecut, au fost incluse în competiţie filmele „Okja”, de Bong Joon-ho, şi „The Meyerowitz Stories”, de Noah Baumbach, iar decizia a stârnit critici aprinse în rândul cineaştilor francezi şi al uniunilor din domeniu, determinând organizatorii competiţiei să modifice regulamentul. Noul regulament nu a mai putut fi aplicat celor două filme proiectate la ediţia din mai 2017, dar acestea nici nu au primit vreun premiu.

Fremaux a spus că decizia de a include cele două filme în programul evenimentului a fost una riscantă, dar că, totuşi, nu a dorit ca acestea să fie proiectate în alte festivaluri.

Acesta a adăugat că a crezut că îi va putea convinge pe cei de la Netflix să schimbe regulamentul de difuzare, pentru a putea participa în festival.

„Anul trecut, când am selectat cele două filme, am crezut că pot convinge Netflix să le distribuie în cinematografe. Am presupus, ei au refuzat”, a declarat Fremaux.

Anul trecut, Netflix a încercat în ultimul moment să obţină permisiunea de a proiecta filmele în cinematografele franceze, timp de mai puţin de o săptămână, însă nu a ajuns la o înţelegere cu autorităţile în domeniu.

În cele din urmă, organizatorii Festivalului de la Cannes au modificat regulamentul astfel încât să impună difuzarea filmelor din competiţie în cinematografele franceze.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes va avea loc în perioada 8 – 19 mai.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase