Home » Cultură » O carte pe zi: „Cartea ceaiurilor”, de Tudor Călin Zarojanu. Cei tineri vor descoperi o lume fermecătoare

O carte pe zi: „Cartea ceaiurilor”, de Tudor Călin Zarojanu. Cei tineri vor descoperi o lume fermecătoare

O carte pe zi: „Cartea ceaiurilor”, de Tudor Călin Zarojanu. Cei tineri vor descoperi o lume fermecătoare
Publicat: 14.04.2018
Cei vârstnici vor fi încântaţi să-şi amintească şi să redescopere petrecerile din tinereţilor lor, numite "ceaiuri"; cei tineri vor descoperi o lume fermecătoare, în care toţi erau egali, oricare va fi fost originea lor socială, o lume care nu mai există.

Probabil mulţi dintre dumneavoastră, mai ales dintre cei care urmăresc emisiunile culturale, îl ştiu pe autorul acestei cărţi care se citeşte pe nerăsuflate, într-o oră – Tudor Călin Zarojanu. De mulţi ani este amfitrionul unei emisiuni televizate (la TVR – mai nou, o parte dintr-o emisiune mai mare), care se cheamă „De ce-aş citi?”. Sigur nu există autor de emisiuni culturale cu o mai mare naturaleţe, dezinvoltură şi farmec decât Tudor Călin Zarojanu, care nu numai că vorbeşte frumos, captivant, liber, dar se şi mişcă nestingherit, urcă şi coboară trepte, se joacă cu fel şi fel de obiecte, merge pe bicicletă vorbind şi multe altele, în timp ce te ademeneşte cu cuvinte meşteşugite, convingându-te să citeşti ce el a citit deja şi că trebuie neapărat să intri în universul pe care el l-a descoperit. Rar dar!

Pe urmele lui, fără farmecul lui, voi încerca să fac aidoma, să vă conving că trebuie să citiţi cartea pe care a publicat-o în urmă cu câteva luni. Se cheamă „Cartea ceaiurilor”. E o poveste ca un fel de rememorare a începutului anilor ’70 ai secolului trecut, care i-au marcat formarea intelectuală. O carte plină de nostalgie după o tinereţe în care toate erau altfel.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase