Home » Cultura » Avengers: Infinity War, pelicula cu cele mai mari încasări din istorie la debut

Avengers: Infinity War, pelicula cu cele mai mari încasări din istorie la debut

05.01.2018
Avengers: Infinity War, pelicula cu cele mai mari încasări din istorie la debut
Avengers: Infinity War a înregistrat în doar câteva zile de la lansare încasări de peste 630 de milioane de dolari la nivel global, depăşind Star Wars: The Force Awakens, lansat în 2015, care a avut încasări în primul weekend de lansare de 248 de milioane de dolari, relatează BBC.
Pelicula Marvel, regizat de fraţii Joe şi Anthony Russo, a costat între 300 şi 400 de milioane de dolari, iar în weekendul de lansare a încasat numai în Statele Unite peste 250 de milioane de dolari, informează Mediafax.
 
Estimările au fost făcute de Exhibitor Relations (box office), iar reuşita este cu atât mai surprinzătoare cu cât filmul nu a fost încă lansat în China. Potrivit specialiştilor, dacă cifrele se vor confirma, pelicula cu super-eroi va depăşi recordul de încasări din weekendul de deschidere global al Fast and Furious 8 (The Fate of the Furious), lansat în 2017.
 
Avengers: Infinity War vine la 10 ani după lansarea filmului Iron Man, care a dat naştere unei serii de filme cu supereroi, iar varianta originală, Avengers, lansat în 2012, a adus încasări în primul weekend de la lansare pe piaţa internă din SUA de 207,4 milioane de dolari.
 
Filmul urmăreşte lupta războinicilor Marvel cu răufăcătorul Thanos, distrugătorul de lumi şi cel mai înfiorător inamic al supereroilor.