Home » Cultură » Un tablou de Diego Rivera, vândut la preţul record de aproape 10 milioane de dolari

Un tablou de Diego Rivera, vândut la preţul record de aproape 10 milioane de dolari

Un tablou de Diego Rivera, vândut la preţul record de aproape 10 milioane de dolari
Publicat: 11.05.2018
O lucrare de Diego Rivera, "Los Rivales" (1931), a fost vândută la preţul record de 9,76 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare sumă plătită la o licitaţie pentru un tablou al unui artist latino-american, transmite AFP.

Tabloul a fost vândut unei persoane care a dorit să rămână anonimă, la o licitaţie organizată la New York de casa Christie’s, potrivit Mediafax.

Recordul anterior era deţinut de Frida Kahlo – cu care Rivera a fost căsătorit -, cu tabloul din 1939 „Dos desnudos en el bosque (La tierra misma)”, vândut la licitaţie în 2016, pentru 8 milioane de dolari.

Rivera (1886 – 1957) deţine şi recordul de preţ pentru un tablou al unui artist latino-american vândut vreodată, inclusiv într-o tranzacţie privată. Tabloul „Baile en Tehuantepec”, din 1928, a fost cumpărat de colecţionarul argentinian Eduardo Constantini pentru 15,7 milioane de dolari, în 2016.

Tabloul „Los Rivales” a fost vândut într-o licitaţie care se întinde pe trei zile şi care are ca obiect celebra colecţie de artă a lui Peggy şi David Rockefeller – aproximativ 1.600 de tablouri, sculpturi, piese de mobilier şi bibelouri -, evaluată de specialişti la 600 de milioane de dolari.

Suma obţinută în urma licitaţiei va fi folosită în interes caritabil.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase