Prima pagină Cultura

Un tablou de Diego Rivera, vândut la preţul record de aproape 10 milioane de dolari

Ana Obretin 05.11.2018 | ● Vizualizări: 254
Credit: Wikipedia     + zoom
Galerie foto (1)

O lucrare de Diego Rivera, "Los Rivales" (1931), a fost vândută la preţul record de 9,76 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare sumă plătită la o licitaţie pentru un tablou al unui artist latino-american, transmite AFP.

Tabloul a fost vândut unei persoane care a dorit să rămână anonimă, la o licitaţie organizată la New York de casa Christie's, potrivit Mediafax.

Recordul anterior era deţinut de Frida Kahlo - cu care Rivera a fost căsătorit -, cu tabloul din 1939 "Dos desnudos en el bosque (La tierra misma)", vândut la licitaţie în 2016, pentru 8 milioane de dolari.

Rivera (1886 - 1957) deţine şi recordul de preţ pentru un tablou al unui artist latino-american vândut vreodată, inclusiv într-o tranzacţie privată. Tabloul "Baile en Tehuantepec", din 1928, a fost cumpărat de colecţionarul argentinian Eduardo Constantini pentru 15,7 milioane de dolari, în 2016.

Tabloul "Los Rivales" a fost vândut într-o licitaţie care se întinde pe trei zile şi care are ca obiect celebra colecţie de artă a lui Peggy şi David Rockefeller - aproximativ 1.600 de tablouri, sculpturi, piese de mobilier şi bibelouri -, evaluată de specialişti la 600 de milioane de dolari.

Suma obţinută în urma licitaţiei va fi folosită în interes caritabil.


 

Tag-uri: diego rivera | artist | tablou | pret