Prima pagină Cultura

Competiţia din acest an e foarte puternică, consideră Vlad Ivanov, membru al juriului TIFF

Redactia Descopera.ro | 06.02.2018 | ● Vizualizări: 82

Actorul Vlad Ivanov, unul dintre cei cinci membri ai juriului TIFF, consideră că este o competiţie foarte puternică la ediţia din acest an a festivalului, decizia privind filmul care va obţine trofeul Transilvania urmând să fie luată în unanimitate dintre cele 12 pelicule aflate în concurs.

Vlad Ivanov a declarat vineri la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că speră ca, la finalul jurizării, să fie găsit câştigătorul corect al competiţiei TIFF.
 
„Competiţia din acest an de la TIFF este una foarte puternică, juriul este uimitor. Sperăm să găsim câştigătorul corect al concursului. Noi discutăm ce ne-a plăcut, ce e bun, avem fiecare o opinie, dar nu ne luptăm unul cu altul. Pentru stabilirea filmului câştigător este nevoie de unanimitate. Discutăm despre filme, fiecare aparţinem diverselor categorii ale acestei industrii de cinema, suntem actori, scenarişti, regizori în juriu”, a spus Ivanov.
 
Rebecca Lenkiewicz, un alt membru al juriului, a declarat, la rândul său, că actuala competiţie include o varietate fantastică de filme, fiecare fiind diferit de următorul.
 
„Tratează condiţia umană, suntem fascinaţi de acest lucru, este vorba de familii, de lupta lor, de politică, este o bucurie să vezi o asemenea varietate de filme din diferite culturi, din ţări ale Americii de Sud sau din Rusia. Frumuseţea lor este o universalitate. Filmele sunt legate de dragoste şi pierderi, dar nu este o temă care să unească filmele din competiţie. Nu avem un preşedinte al juriului, ceea ce este foarte bine”, a spus Lenkiewicz.
 
Membrii juriului mai au de vizionat 2 filme din competiţie din cele 12, înainte de gala de premiere care va avea loc sâmbătă seara la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.
 
Cei cinci membri ai juriului TIFF sunt Stephane Foenkinos, Vlad Ivanov, Dagur Kari, Rebecca Lenkiewicz şi Agnes Kocsis.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 

 

Tag-uri: competitie | juriu | tiff | membru | actor