Prima pagină Cultura

Lungmetrajul "Îmi este indiferent dacă în istorie...", de Radu Jude, are premiera la Karlovy Vary pe 2 iulie

Razvan Tupa 06.25.2018 | ● Vizualizări: 210
Captură foto Youtube/CINEPUB      + zoom
Galerie foto (1)

Cel mai nou lungmetraj scris şi regizat de Radu Jude, "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", va avea premiera mondială pe 2 iulie, la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" a fost inclus în competiţia oficială a celei de-a 53-a ediţii a Festivalului care are loc în Cehia, în perioada 29 iunie - 7 iulie, scrie Mediafax.

Filmul va avea premiera de gală pe 2 iulie, la ora locală 19.30, la Grand Hall din Karlovy Vary. Filmul va mai fi proiectat pe 3 iulie, de la ora 13.00, la Pupp Cinema, şi pe 5 iulie, de la ora 11.30, la Drahomíra Cinema.

Premiera va avea loc în prezenţa regizorului Radu Jude, a actorilor Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, a monteurului Cătălin Cristuţiu, dar şi a producătorului Ada Solomon.

"Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniştri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deşi nu este o invitaţie la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, aşa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic", declară Radu Jude.

"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", cel de-al şaselea lungmetraj regizat de Radu Jude, va rula în cinematografele din România din 28 septembrie. Din distribuţie fac parte actorii Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.