Home » Cultură » Ce va aduce penultimul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru B-FIT

Ce va aduce penultimul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru B-FIT

Ce va aduce penultimul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru B-FIT
Publicat: 27.07.2018
Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! a anunţat programul celui de-al treilea weekend de spectacole, mizând pe o selecţie de producţii româneşti, un show nocturn din Spania şi o instalaţie interactivă din Danemarca, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! mizează, în al treilea weekend de spectacole, pe musical în aer liber, ateliere de ştiinţă, magie şi acrobaţie, dar şi pe jonglerii cu focul şi teatru vertical. Sâmbătă şi duminică sunt programate în cadrul festivalului mai multe producţii româneşti, un spectacol nocturn din Spania şi o instalaţie interactivă din Danemarca, scrie Mediafax.

 

Eclipsa de Lună din 27 iulie, vizibilă din România. Tot ce trebuie să ştii despre cea mai lungă eclipsă totală din acest secol

Spectacolele încep la ora 19.00, în ambele zile de festival, şi pot fi urmărite în puncte centrale din Bucureşti, precum Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Piaţeta Odeon, Piaţa George Enescu şi Piaţa Revoluţiei.

Teatrul Masca vine la B-FIT in the Street! cu două spectacole, în Piaţa Universităţii şi în Piaţa Revoluţiei. Unul dintre cele mai de succes spectacole de teatru din repertoriul Teatrului Masca, „Mateloţii. Întoarcerea pe mare” deschide cel de-al treilea weekend B-FIT in the Street! cu o reprezentaţie în Piaţa Universităţii, sâmbătă. Bâlciul face parte dintre premierele companiei din acest an şi va fi prezentat în Piaţa Revoluţiei, duminică.

Special pentru copii, B-FIT in the Street! organizează în fiecare sâmbătă şi duminică de festival, până pe 5 august inclusiv, ateliere creative în Parcul Cişmigiu. În weekendul 28-29 iulie, sunt programate câte trei ateliere pe zi, în intervalul orar 19.00-21.00. Magitot vine duminică la B-FIT in the Street! pentru un atelier de magie, iar compania Fun Science a pregătit pentru sâmbătă un atelier de experimente ştiinţifice. De asemenea, copiii vor putea învăţa cum să meargă pe catalige şi cum să confecţioneze marionete din carton în cele două ateliere zilnice din Parcul Cişmigiu.

Pe parcursul primelor două săptămâni B-FIT in the Street!, bucureştenii şi turiştii au interacţionat în voie cu instalaţia Collective Strings din Piaţa Universităţii. Weekendul 28-29 iulie este ultima ocazie în care fanii B-FIT in the Street! se pot juca cu cei 300 de kilometri de frânghie colorată ai instalaţiei Collective Strings din Danemarca.

De la ora 21.00, în ambele zile de weekend, artiştii români de la Drum’n’Fire combină jongleriile şi coregrafia cu ritmurile exotice de tobe, într-un spectacol de foc fascinant în Piaţeta din faţa Teatrului Odeon.

În fiecare weekend de festival, sâmbătă seară, în Piaţa George Enescu, are loc un spectacol de acrobaţie aeriană de mari dimensiuni. Creat de regizorul argentinian Roberto Strada, spectacolul nocturn „Eterfeel” din Spania va avea o singură reprezentaţie în festival. Pe 28 iulie, de la ora 21.15, acrobaţii producţiei „Eterfeel” construiesc în Piaţa George Enescu un univers hipnotic pe o structură metalică înaltă, transformată într-una dintre cele mai spectaculoase scene verticale ale teatrului stradă.

Festivalul este cel mai mare eveniment de profil din ţară şi aduce, în perioada 13 iulie – 5 august, la Bucureşti, peste 400 de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole, cu sute de reprezentaţii, se arată în comunicat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase